Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

auGalingas pirmadienis: meksikietiški tacos su tofu ir saldžiųjų bulvių skrebučiai

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Meksikietiški tacos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(Receptu dalinasi tinklaraštis Vegimuki)

Ingredientai (12 vnt.):

įdarui;

  • 400 g kietojo tofu;
  • 1 nedidelė raudonoji paprika;
  • 1 nedidelė žalioji paprika;
  • 1 nedidelė geltonoji paprika;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1 švelnaus takos padažo (naudojome „Santa Maria“);
  • 1 arbat. šaukšt. takos prieskonių (naudojome „Santa Maria“);
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus kepimui;
  • 1/4 arbat. šaukšt. kajeno pipirų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. čili pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos prieskonių;
  • žiupsnelis jūros druskos.

pomidorų salsai:

  • 2 vid. dydžio pomidorai;
  • 2 valg. šaukšt. šviežių petražolių (arba kalendrų);
  • 1/2 laimo sultys;
  • arbat. šaukšt. „Tabasko“ padažo (ar kito aštraus padažo);
  • žiupsnelis pipirų.

gvakamolės padažui:

  • 1 avokadas;
  • 1/2 laimo sultys;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio jogurto.

takų paplotėliams;

  • 1 (12 vnt.) pakelio U formos kukurūzų paplotėlių;
  • salotų lapų, smulkiai supjaustytų.

Gaminimas:

smulkintas tofu:

1. Dubenyje pirštais ar šakute sutrupinkite tofu (nusausinti nereikia). Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

2. Suberkite svogūną, tofu ir prieskonius. Kepkite vidutinėje temperatūroje apie 10 min., dažnai pamaišant, kol tofu šiek tiek paruduos.

3. Smulkiai supjaustykite paprikas. Suberkite į keptuvę. Taip pat supilkite takos padažą. Kepkite apie 4 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Meksikietiškų tacos įdaras iš tofu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Meksikietiškų tacos įdaras iš tofu

pomidorų salsa:

1. Pomidorą, svogūną bei petražoles smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su prieskoniais bei laimo sultimis.

gvakamolės padažas:

1. Avokadą sutrinkite šakute ir sumaišykite su jogurtu ir laimo sultimis.

tacos paplotėliai:

1. Į paplotėlių apačią sudėkite smulkiai supjaustytas salotas (apie 2 valg. šaukšt.) ir tofu įdarą. Ant viršaus užpilkite pomidorų salsą ir gvakamolę.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Meksikietiški tacos su tofu ir gvakamole
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Meksikietiški tacos su tofu ir gvakamole

Saldžiųjų bulvių skrebučiai

Gaminimas:

1. Vieną saldžiąją bulvę nuplaukite ir supjaustykite riekėmis.

2. Kepti skrudintuvėje kaip skrebutį. Galbūt reikės taip pakepti 2-3 kartus, kol bulvė suminkštės arba iškart nustatyti ilgesnį kepimo laiką. Jei neturite skrudintuvės – kepkite orkaitėje apie 15 min.

Priedai gali būti įvairūs:

  • avokadas, ridikėliai, krapai, druska.
  • avokadas, pomidorai, druska, juodieji pipirai.
  • migdolų riešutų sviestas (ar kitokių riešutų sviestas), pomidorai, poras, druska.
  • riešutų sviestas, karštu vandeniu nuplikyti brokoliai, druska.

Skanaukite, improvizuokite ir su kitokiais, jūsų sugalvotais priedais!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių skrebučiai su priedais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių skrebučiai su priedais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius