-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

auGalingas pirmadienis: nesaldūs keksiukai ir vafliai su cukinijomis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Nesaldūs keksiukai su pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai:

  • 350 g avinžirnių miltų;
  • 450 ml vandens;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 250 g pievagrybių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • kelios saujos smulkintų svogūno laiškų;
  • 40 g mielių dribsnių arba tarkuoto augalinio sūrio;
  • 2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. rozmarino;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Pievagrybius, česnakus ir svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Tada į keptuvę sudėkite pievagrybius ir maišydami kepkite apie 10 min. ant nedidelės ugnies.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į miltų mišinį pilkite vandenį ir su šluotele maišykite.

3. Pomidorus susmulkinkite ir kartu su mielių dribsniais ar sūriu sudėkite į miltų mišinį. Taip pat į miltų mišinį sudėkite apkeptus pievagrybius su svogūnais ir česnakais. Viską gerai išmaišykite.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Keksiukų formeles ištepkite aliejumi, o dar geriau kepti įklojus popierines keksiukų formeles. Tešlą paskirstykite į formeles ir kepkite apie 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.

5. Valgykite su mėgstamu padažu, puikiai tinka augalinis jogurtas!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs keksiukai su pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs keksiukai su pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vafliai su cukinijomis

Ingredientai (6 vafliams):

  • 120 g tarkuotos cukinijos;
  • 140 g speltų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 40 g kokosų žiedų ar įprasto cukraus;
  • 20 g smulkintų riešutų (tinka migdolai, graikiniai ar lazdyno);
  • 200 ml augalinio pieno;
  • 1 valg. šaukšt. linų sėmenų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Linų sėmenis užpilkite 100 ml augalinio pieno ir palikite pabrinkti 5 min.

2. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir cinamonu.

3. Nuo tarkuotų cukinijų nupilkite susidariusį skystį ir sumaišykite su išbrinkusiais linų sėmenimis.

4. Cukinijas sumaišykite su miltų mišiniu ir supilkite likusį pieną. Viską gerai išmaišykite.

5. Vaflinę ištepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vafliai su cukinijomis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vafliai su cukinijomis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių, šį kartą tai Wise Taste. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius