Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 spalio 23d. 08:07

Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Kugelis su vištiena Tik prenumeratoriams
Eglės Savickaitės nuotr. / Kugelis su vištiena
Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip bulviniai blynai). Dalinamės keliais naudingais patarimais, kad jūsų kugelis būtų tikrai minkštas, purus, skanus, kitaip tariant, vertas aukso medalio!

Tik bulvių ir druskos neužteks. Nors kugeliui kepti kokių nors ypatingų ingredientų nereikia, vien tik tarkuotų bulvių neužteks. Didžiausi puraus ir minkšto kugelio garantai yra pienas ir kiaušiniai. Beje, pieną reikia pilti karštą, kitaip tariant, kugelio masę užplikyti. Proporcijas rasite recepte žemiau.

Kaip be svogūnų ir šoninės! Jei pienas ir kiaušiniai atsakingi už purumą, tai papildomam skoniui ir aromatui suteikti reikės svogūnų ir rūkytos šoninės. Pusę rekomenduojamo svogūnų kiekio geriausia sutarkuoti kartu su bulvėmis, o kitą dalį pjaustyti kubeliais ir pakepinti kartu su taip pat supjaustyta šonine.

Tekstas pirmą kartą publikuotas 2018-09-05.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:21:02

Video

01:12
15:32
08:09

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką