Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Aurimėlio virtuvė“: kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis

Kas gali būti geriau šaltą ir žvarbią žiemos dieną kaip tiršta, sušildanti ir pasotinanti sriuba. Išbandykite patiekalą, kurio receptu dalijasi kulinaras, tinklaraštininkas Aurimas Alionis. Jis paskatins prisiminti ir kiek primirštas miežines kruopas, ir malonumą valgyti sriubą su nostalgiškais kukuliukais.
Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis
Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

sriubai:

  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2–3 česnako skiltelės;
  • 1,5 l sultinio (naudojau vištienos);
  • pipirų žirnelių;
  • lauro lapų;
  • 100 g miežinių kruopų;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Puodą statome ant ugnies, pilame aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves.

Tinklaraštininko nuotr. /Sriubai skirtos daržovės
Tinklaraštininko nuotr. /Sriubai skirtos daržovės

2. Dedame į puodą keletą pipirų žirnelių, lauro lapelių. Pilame sultinį. Sultiniui užvirus sudedame kukulaičius ir miežines kruopas (prieš tai jas nuplaunu ir truputį pamirkau vandenyje). Paragaujame, jei reikia, pasūdome.

Tinklaraštininko nuotr. /Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis
Tinklaraštininko nuotr. /Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis

kukulaičiams:

  • 700 g maltos mėsos (naudojau vištienos šlaunelių mėsą);
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • kmynų;
  • mairūno.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą mėsą, sutarkuojame morką ir svogūną, dedame smulkintą česnaką, beriame manų kruopas, druską, pipirus, kmynus, mairūną, mušame kiaušinį.

2. Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis formuojame kukulaičius.

Tinklaraštininko nuotr. /Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis
Tinklaraštininko nuotr. /Kukulaičių sriuba su miežinėmis kruopomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius