Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gegužės 28d. 12:00

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: kiaulienos sprandinės šašlykas

Kiaulienos sprandinės šašlykas
Tinklaraštininko nuotr. / Kiaulienos sprandinės šašlykas
Šį kartą noriu pasidalinti savo mėgstamiausiu šašlyko marinavimo receptu. Per ilgą laiką buvo išbandyta daugybė šašlyko marinavimo būdų (su kefyru, majonezu, vynu, alumi...), tačiau man pats geriausias yra su daug svogūnų ir mineraliniu vandeniu.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 0,5 kg svogūnų;
  • 23 skiltelės česnako;
  • 200 g gazuoto mineralinio vandens;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • saldžios paprikos miltelių;
  • trupučio mėgstamų žolelių (baziliko, mairūno, rozmarino ar kitų).

Gaminimas:

1. Kiaulienos sprandinę supjaustome vienodo dydžio gabalais (aš pjaustau maždaug degtukų dėžutės dydžio).

2. Supjaustome svogūnus ir česnakus. Dedame ant mėsos. Pilame gazuoto mineralinio vandens, aliejaus, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių ir žolelių. Viską gerai išmaišome (stipriai išspaudome mėsą). Viską paliekame marinuotis bent kelioms valandoms.

3. Kepame orkaitėje ar grilyje.

Tinklaraštininko nuotr. /Kiaulienos sprandinės šašlykas
Tinklaraštininko nuotr. /Kiaulienos sprandinės šašlykas

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

03:08
07:33
00:20

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką