Dabar populiaru
Publikuota: 2021 vasario 5d. 16:00

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: puikūs tarkuotų ir virtų bulvių blynai

Bulviniai blynai
Tinklaraštininko nuotr. / Bulviniai blynai

Kepu labai įvairius bulvinius blynus, bet šie yra mano patys mėgstamiausi. Juos valgau su šoninės spirgučiais ir bruknių padažu.

Ingredientai:

  • 1 kg tarkuotų bulvių;
  • 200 g virtų bulvių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Sutarkavę bulves su svogūnu, tarkius šiek tiek nusunkiame. Tada sudedame maltas virtas bulves (arba tarka sutarkuojame). Dedame miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.

2. Keptuvėje įkaitinę aliejų, kepame blynus tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

3. Iškeptus blynus sudededame į puodą ir uždedame kepintų šoninės spirgučių su svogūnais. Paskui trumpam dedame į orkaitę ir truputį pakaitiname.

Tinklaraštininko nuotr. /Bulviniai blynai
Tinklaraštininko nuotr. /Bulviniai blynai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką