Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 16d. 13:00

„Aurimėlio virtuvės“ receptas: šalta uogų sriuba su šiltais varškėtukais

Šalta uogų sriuba su šiltais varškėtukais
Tinklaraštininko nuotr. / Šalta uogų sriuba su šiltais varškėtukais
„Tai tikra vaikystės sriuba“, – rašo kulinaras ir maisto tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas. Išbandykite šį nuostabų patiekalą ir jūs – uogų gausu, o orai šaltai sriubai patys tie!

Ingredientai sriubai:

  • 2 l vandens;
  • 1 kg vyšnių be kauliukų (naudojau šaldytas);
  • 200 g braškių;
  • 200 g šilauogių;
  • cukraus;
  • vanilinio cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. krakmolo.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame vandens ir sudedame vyšnias. Kai viskas užverda, paverdame apie 5 min. Tada dedame braškes, šilauoges, beriame cukraus ir vanilinio cukraus pagal skonį.

2. Krakmolą išmaišome su trupučiu šalto vandens ir supilame į sriubą. Sriubą paverdame, kol pradeda tirštėti. Gerai atšaldome.

ingredientai varškėtukams:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • cukraus;
  • vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Į dubenį sudedame visus ingredientus ir išmaišome tešlą.

2. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius varškėtukus ir dedame virti į truputį pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 3 minutes nuo iškilimo į paviršių.

3. Varškėtukus dedame į šaltą uogų sriubą.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

15MAX

SEB verslo augimo programa

01:31:00

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

30:48
22:16
01:14

Esports namai

Maistas

15MAX

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką