Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2019 sausio 4d. 16:54

B.Nicholson antienos receptas: klasikiniai prancūziški skoniai pasiekiami ranka

B.Nicholson antienos receptas: klasikiniai prancūziški skoniai pasiekiami ranka
LRT stop kadras / B.Nicholson antienos receptas: klasikiniai prancūziški skoniai pasiekiami ranka
Yra patiekalų, kurie įrašyti į pasaulinę kulinarijos enciklopediją. Vienas iš jų – troškinta antiena, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Pasak jos, šis patiekalas puikiai tiks labai išalkusiems ir tiems, kuriems reikia energijos, ypač tiks norintiems sušilti šaltuoju metų laiku.

„Cassoulet“ (liet. – kasulė) – tai turtingo skonio prancūziškas troškinys, kuriame – antiena, kiaulienos dešrelės, pupelės. Jo užvalgius galime eiti skaldyti malkas – tai sotus šaltojo metų laiko patiekalas“, – sako B.Nicholson.

Tiesa, tradicinį variantą ji lėkštėje pateikia savaip: „Vietoje pupelių aš naudoju perlines kruopas – jos su antimi sutaria kaip geriausios draugės.“

„Jei norite naujų įspūdžių ir išmėginti kažką naujo – labai rekomenduoju šitaip ištroškinti anties kulšeles“, – pataria B.Nicholson ir teigia, kad pagal šį receptą pagaminta, vyne ir sultinyje ilgai troškinta antiena pamaitins net labiausiai išalkusius.

LRT stop kadras/B.Nicholson antienos receptas: klasikiniai prancūziški skoniai pasiekiami ranka
LRT stop kadras/B.Nicholson antienos receptas: klasikiniai prancūziški skoniai pasiekiami ranka

Prancūziškai troškintos ančių kulšelės („cassoulet“)

Reikės:

  • 4 ančių kulšelių
  • 400 g plonų kiaulienos dešrelių
  • druskos, pipirų
  • 3 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • kelių lauro lapų
  • čiobrelio šakelės
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 300 ml raudonojo vyno
  • 100 g perlinių kruopų
  • 500 ml sultinio ar vandens

Kaip gaminti? Vaizdo įrašas – čia.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Lrt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

SEB verslo augimo programa

01:16:45
47:36

Adventur 2022

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką