Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 16d. 09:00

B.Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus

Čanachai
Laidos kūrėjų nuotr. / Čanachai

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite, apie čanachus sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Jai šie moliniai indeliai kepimui primena vaikystę, kai juose patiekalus ruošdavo mama.

„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B.Nicholson.

„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson
„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson

Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“

B.Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.

Čanachai su dešrelėmis

Reikės:

  • 2 svogūnų;
  • 300–400 g plonų kiaulienos dešrelių;
  • 1 morkos;
  • 1 didelio obuolio;
  • 400 g raugintų kopūstų;
  • kmynų;
  • šviežio čiobrelio;
  • žiupsnio maltos kalendros;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • poros saujų džiovintų slyvų;
  • vandens.

Aštrūs daržovingi čanachai

Reikės:

  • 2 šaukštelių žaliosios kario pastos;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų;
  • 200 g moliūgų;
  • 200 g cukinijų;
  • 200 g saliero gumbo;
  • 150 šparaginių pupelių;
  • 4–5 slyvų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • citrinos.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Lrt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką