Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 23d. 19:00

B.Nicholson virtuvėje – „sudegęs“ pyragas, kuriuo tarpukariu mėgavosi inteligentai

„Sudegęs“ tarpukario tortas su šokoladu
Laidos kūrėjų nuotr. / „Sudegęs“ tarpukario tortas su šokoladu

„Kai vaikystėje pirmą kartą pamačiau šį pyragą, nesupratau, kodėl jis tokios rudos spalvos. Jame daug kakavos, o aš maniau, kad močiutei nepavyko ir jis sudegė“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako kaunietė Dalia Jankauskienė. Tačiau, priduria laidos vedėja Beata Nicholson, pyrago skonis degėsių tikrai neprimena, o ir jam pagaminti prireiks namuose dažnai randamų ingredientų.

D. Jankauskienė prisimena, kad „Sudegusį“ pyragą pirmą kartą pagamino senelė: „Tai senas mano močiutės receptas. Kai vaikystėje pirmą kartą pamačiau šį pyragą, nesupratau, kodėl jis tokios rudos spalvos. Jame daug kakavos, o aš maniau, kad močiutei nepavyko ir jis sudegė. Nuo to laiko kitaip jo ir nebevadiname.“

Kaunietės senelės namuose dažnai būdavo įtakingų svečių, todėl ant stalo dažnai puikuodavosi būtent šis saldumynas. „Tarpukariu, prieš ištekėdama už mano senelio – advokato, močiutė tam atsakingai ruošėsi. Prieš vestuves ji lankė kulinarijos kursus. Ji žinojo, kad namuose teks priimti ir vyro bendradarbius, Kauno inteligentiją. Šis pyragas paprastai buvo kepamas Kalėdoms“, – sako D.Jankauskienė.

Pasak jos, pyrago skonis turtingas ir patiks daugeliui, be to, nereikės ilgai vargti – gaminimas ilgai neužtruks, tačiau pyragui geriausia pastovėti šaldytuve.

„Sudegęs“ tarpukario tortas su šokoladu

Ingredientai:

tešlai:

  • 3 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 180 g grietinės (30 proc. riebumo);
  • 180 g miltų;
  • 4 šaukštų kakavos kepiniams;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių.

šokoladiniam pertepimui:

  • 70 g juodojo šokolado;
  • 90 g grietinės.

grietinės pertepimui:

  • 200 g atšaldytos 30 proc. riebumo grietinės;
  • 100 g cukraus;
  • 200 g šaldytų aviečių ar vyšnių.

Gaminimo būdą išvysite ČIA

Lrt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Kelionė „The Coldest Ride“

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką