Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Baklažanai: nuo užkandėlių iki apkepų ir troškinių. Receptai

Baklažanų puselės
Autorės nuotr. / Baklažanų puselės
Šaltinis: 15min
0
A A

Ruduo įritina į mūsų lėkštes vis dažniau šilto maisto. Siūlome turtingą sąrašą patiekalų, iš kurių tikrai rasite, kas patrauks akį ir nudžiugins skrandį.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Baklažanai: 125.00 g
Pupelės: 200.00 g
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Kiaulieną apkepinkite keptuvėje su prieskoniais.

2. Mėsai apkepus, sudėkite pjaustytą svogūną, baklažanus, susmulkintas česnako skilteles ir išvirtas pupeles. Įpilkite daržovių sultinio ir dar viską patroškinkite bei įdėkite pomidorų padažo (aš dėjau pomidorų padažą su aitriąja paprika, kad būtų aštriau).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Baklažanų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Avinžirniai: 150.00 g (konservuoti arba virti)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį švieži)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.

2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.

3. Į lėkštę dėkite keptus baklažanus, avinžirnius, apibarstykite svogūnu, žalumynais ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (nedideli)
Jautiena: 300.00 g (faršo)
Svogūnai: 1.00 vnt. (ir baltajam padažui 1 svogūnas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 500.00 g (didelė skardinė smulkintų pomidorų be odelių)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (padažo)
Vynas: 125.00 ml (raudono)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė tarkuoto parmezano)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Baltajam padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Baltajam padažui)
Pienas: 400.00 ml (Baltajam padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Baltajam padažui; pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite pailgais griežinėliais, įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį skystį, o baklažanus trumpai apkepkite aliejuje.

2. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite dalį džiūvėsėlių. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min., kol išgaruos visas skystis.

3. Nedideliame puodelyje pakaitinkite pieną su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.

Receptas: Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 500.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Paprikos: 500.00 g (žalios saldžiosios)
Pomidorai: 500.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite.

2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Berkite į keptuvę, kur kepė baklažanai. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite baklažanus ir troškinkite dar 5 minutes. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 20.00 vnt. (20 - 30 vyšninių)
Sviestas: 20.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite baklažaną riekelėmis. Riekeles apibarstykite druska ir palikite 10 min. pastovėti.
  2. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir perpjautąsias puses įtrinkite česnaku.
  3. Dėkite baklažano riekeles į kepimo skardą ištrintą sviestu ir apibarstykite prieskoniais. Apibarstykite riekeles mocarelos sūriu ir ant viršaus uždėkite vyšninius pomidorus.
  4. Kepkite 20-30 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje.
  5. Patiekite su šviežiais baziliko lapeliais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Receptai
Receptas: Baklažanų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros, tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 5.00 g (tešlai)
Pienas: 3.00 valg. š. (tešlai)
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli, įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuotos, įdarui)
Sūris: 40.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapotų, įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.

2. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, patepkite aliejumi, išdėliokite ant skardos, kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min. 

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išspauskite česnako skilteles, labai trumpai pakepinkite. Nukaiskite keptuvę, įmaišykite prieskonius ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pasūdykite.

4. Ant tešlos papločio sluoksniais sudėkite keptus baklažanus, tarkuotą sūrį ir pomidorus su prieskoniais. Viršuje turi būti sūrio sluoksnis. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje 10–15 min.

Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 150.00 g (tarkuoto parmezano)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, įdėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite.

2. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad dingtų kartumas, tada išsiskyrusį skystį nupilkite ir baklažanų gabalėlius sumaišykite su smulkintais pomidorais bei makaronais. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, bazilikais, smulkintais česnakais ir kiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

3. Viską krėskite į riebalais išteptą kepimo skardą, užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu.

4. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min. Tada užberkite sūrio ir dar apie 8 min. pakepkite.

5. Tiekdama apibarstykite smulkintais žalumynais.

Receptai
Receptas: Baklažanų troškinys su migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 40.00 g (švieži žalumynai (kalendros arba petražolės))
Migdolai: 5.00 valg. š. (kepintų migdolų drožlės)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta pagal skonį)
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į prieskonių grūstuvą sudėkite kapotą svogūną, pjaustytus kalendrų ar petražolių kotelius, karį ir aitriąją papriką, pipirus, kepintus migdolus (šaukštą migdolų atidėkite) ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Nusausintus baklažanus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių, kol gražiai paruduos.

4. Puode su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūnų ir prieskonių masę, kol suminkštės svogūnai (apie 3 minutes).

5. Tuomet į puodą sudėkite baklažanus, supilkite jogurtą, daržovių sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10-15minučių, kad baklažanai prisigertų padažo, bet nepervirtų.

6. Patiekdami pagardinkite druska, pabarstykite kalendrų arba petražolių lapeliais ir skrudintų migdolų drožlėmis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Baklažanų ir faršo bokšteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto "Džiugas")
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Žolelių mišinio: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Baklažanus kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, kalakutienos faršą ir maišydami gerai apkepkite, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi, sudėkite baklažanų griežinėlius, ant jų dėkite faršo, pabarstykite sūriu. Tada vėl dėkite baklažanų, faršo, sūrio. Ant viršaus – pomidorų griežinėlių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol sūris išsilydys. Tiekite kaip karštąjį patiekalą ar užkandį.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Užkandėlė su baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (kepalėlis šviesios itališkos)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 20.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. 

2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, sudėkite į folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite ir šaukštu išskobkite minkštimą.

3. Jogurtą išsukite su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Sudėkite smulkiai sukapotas mėtas, baklažano minkštimą ir išmaišykite. Patiekite su skrebučiais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Receptai
Receptas: Baklažanų užkandėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Svogūnai: 400.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite smulkesniais gabalėliais, suverskite į rėtį, pabarstykite rupia druska ir palikite 30 minučių. Nuskalaukite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite baklažanus ir maišydami pakepinkite apie 10–12 minučių. Luptus svogūnus susmulkinkite ir taip pat pakepinkite įkaitusiame aliejuje. Pomidorus nuplaukite, jei norite – nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir taip pat pakepkite su aliejumi.
  3. Visas kepintas daržoves sudėkite į storadugnį puodą, pagardinkite druska, cukrumi bei pipirais, išmaišykite. Puodą dėkite ant ugnies ir užvirinkite. Maišydami virkite apie minutę.
  4. Karštą košę išpilstykite į puslitrinius stiklainius, šiuos sustatykite į puodą su šiltu vandeniu, užvirkite ir kaitinkite 40–45 minutes (litrinius stiklainius – dešimt minučių ilgiau). Sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Baklažanų sluoksniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažanus ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir kuriam laikui palikite – dings baklažanų kartumas. Tada išsiskyrusį skystį nusausinkite.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.

3. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol pasidarys permatomas, tada atvėsinkite ir sumaišykite su plaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.

4. Į aliejumi pateptą kepimo formą sluoksniuokite bulves, baklažanus, cukinijas, pomidorus, griežinėliais pjaustytą mocarelą.

5. Apkepą apliekite kiaušinių ir miltų plakiniu ir ant viršaus berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 35–40 min.

Receptai
Receptas: Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g
Baklažanai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 300.00 g (brandintas)
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 50 gr.)
Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių 1.00 st.
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui tryniai)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Pienas: 500.00 ml (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.

2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.

3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai išplakite.

4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.

5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.

6. Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.

Receptai
Receptas: Kepti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min. 

2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką ir viską išmaišykite.

3. Sudėkite griežinėlius į skardą, pabarstykite raudonėliais ir kapotomis mėtomis, pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 5–10 min.

4. Paruoškite padažą: sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite kedrines pinijas.

6. Keptus baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu, užtrupinkite fetos, užberkite kedrinių pinijų. Tiekite kaip užkandį su baltos duonos riekelėmis.

Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg (sunokusių)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.

5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Receptai
Receptas: Lazanija su baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Baklažanai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (Pomidorų padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Pomidorų padažui)
Pomidorai: 800.00 g (Pomidorų padažui; savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Vynas: 1.00 st. (Pomidorų padažui; balto sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Pomidorų padažui ir sūrio padažui 2 valg. š.)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (Pomidorų padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Sūrio padažui)
Pienas: 600.00 ml (Sūrio padažui)
Sūris: 125.00 g (Sūrio padažui; tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir pomidorų padažui bei sūrio padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Pomidorų padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Pomidorų padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu.

2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, įmaišykite pomidorų padažą, supilkite vyną. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorų gabalėliai – apie 20 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, mairūnais. Lazanijai reikės maždaug 800 ml pomidorų padažo.

3. Iš nurodytų produktų paruoškite sūrio padažą.

4. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

5. Kepimo indo dugną ištepkite pomidorų padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, užtepkite pomidorų padažo, išdėliokite baklažanų griežinėlius, apšlakstykite sūrio padažu. Dėkite sluoksniais ingredientus, kol užsipildys indas. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį užtepkite sūrio padažu. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje, kol suminkštės makaronų lakštai – apie 30 min.

Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas su aviena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Lydytas sūrelis: 100.00 g
Sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 fermentinis)
Faršas: 500.00 g (avienos)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

2. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, dėkite sūrelį. Pagardinkite įvairiais prieskoniais, druska ir pipirais. Padažą nuolat maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tuomet – sluoksnį faršo, apšlakstykite padažu. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti baklažanų. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Keptų paprikų ir baklažanų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiosios)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt.
Sultys: 100.00 ml (pomidorų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 500.00 ml (tik kad apsemtų daržoves)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai citrinų sulčių arba keli šaukštai grietinės)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite.

2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes). Sudėkite pjaustytas daržoves, įpilkite sultinio ir pomidorų sulčių (sultinio pilkite tiek, kad jis tik apsemtų daržoves, nes kitaip sriuba bus vandeninga). Sriubą virkite 15–20 minučių.

3. Dar karštą pertrinkite trintuve. Jei mėgstate rūgštesnę, įpilkite citrinų sulčių. Kad būtų sočiau, galite įdėti kelis šaukštus grietinės. Apibarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Grybais įdaryti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Grybai: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (2 valg. š. - trintų)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Gauta mase įdarykite baklažanus ir kepkite orkaitėje, kol jie suminkštės. Papuoškite žalumynais ir smulkinta paprika.
Receptai
Receptas: Baklažanų puselės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais.

2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite baklažaną ir pašaukite į orkaitę 15 minučių. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g
Alyvuogės: 10.00 vnt. (juodųjų, tinka ir žalios)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas).
  2. Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek suminkštės.
  3. Paruošiamas įdaras: alyvuoges, česnakus ir kaparėlius susmulkinkite. Į rikotą įmaišykite kapotų riešutų, alyvuoges, kaparėlius.
  4. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele. Ant baklažano griežinėlio dėkite įdaro ir jį susukite į suktinuką.
  5. Suktinukus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Baklažanų bokšteliai su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 200.00 g (pomidorai savo sultyse)
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite.

2. Jautieną pakepinkite keptuvėje su prieskoniais, česnaku, svogūnu. Baigiant kepti, sudėkite pomidorus ir dar  patroškinkite 10 minučių. Suberkite raudonėlius.

3. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, įberkite druskos ir pakepinkite keptuvėje.

4. Dėliokite bokštelį - paeiliui mėsą ir baklažaną. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Pikantiški baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 vnt. (trečdalis čili)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti.
  2. Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi.
  3. Įberkite druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
  4. Baklažanus sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilkite padažu ir ~10 min kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Receptas: Vegetariškas įdarytas baklažanas
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.5 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (0.5 ilgavaisio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0.5)
Paprikos: 1.00 vnt. (0.5 žaliosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (0.5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0.5)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0.5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako.
  2. Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės.
  3. Keptuvėje apkepkite sukapotus svogūnus, petražoles ir raudonėlį. Įdėkite į masę išskaptuotą baklažanų vidurį, įpilkite išsunktas citrinų ir apelsinų sultis ir leiskite pasitroškinti 2 min. Sudėkite supjaustytas kubeliais likusias daržoves ir leiskite minutę pasitroškinti ant silpnos ugnies.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų laivelius ir dėkite į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę kepti 15 min.
  5. Patiekite su apelsino griežinėliu.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Receptai
Receptas: Gardusis baklažanų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (pagrindui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (pagrindui)
Druska: 1.00 valg. š. (1 valg. š. - pagrindui ir žiupsnelis - pagal skonį - įdarui)
Miltai: 200.00 g (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pagrindui)
Baklažanai: 3.00 vnt. (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios - įdarui)
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (kietasis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
  3. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.
  4. Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.
  5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.
  6. Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą taip, kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.
  7. Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.
  8. Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.
  9. Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.
  10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
         cleardot.gifReceptą atsiuntė Rasa J.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką