Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 22d. 18:58

Balandėlių klasika ir įdomios gudrybės: pataria 3 profesionalūs kulinarai

Balandėliai Tik prenumeratoriams
Vida Press nuotr. / Balandėliai
Balandėliai – lietuvių itin mėgstamas patiekalas, kurį geriausia ruošti būtent vėlyvą rudenį ar prasidėjus žiemai. Tiesa, dalis žmonių prisipažintų, jog nė karto nėra jų gaminę patys – balandėlių jie užsisako pamėgtuose tradicinių lietuviškų patiekalų restoranuose ar skanauja viešėdami pas mamas, močiutes.

Balandėlių ingredientai visiškai kasdieniai – kopūstai, morkos, svogūnai, kitos mėgstamos daržovės, taip pat malta mėsa, ryžiai. Tačiau daugiausia iššūkių kelia jų formavimas – reikia atsargiai nuimti kopūsto lapus, tada balandėlius suformuoti ir skaniai ištroškinti. Tad būtent su gaminimu ir susiję daugiausia plonybių bei gudrybių.

Kokios daržovės šalia balandėlių galėtų keliauti į puodą? Kokią mėsą rinktis įdarui? Kaip palengvinti kopūsto lapų nuėmimą? Ar balandėlius prieš troškinimą apkepinti ir ką tai jiems suteikia? Pagaliau, kiek troškinti ir kokį padažą prie balandėlių ruošti?

Į visus šiuos klausimus atsakė 3 profesionalūs kulinarai: restoranų tinklo „Etno dvaras“ vyriausiasis virėjas Ramūnas Giraitis, kulinarė, tinklaraštininkė Laura Galkinaitė bei kulinaras, tinklaraštininkas Aurimas Alionis.

Kodėl balandėliams ruošti tinkamiausias yra ruduo? Nes tada turime puikių brandžių kopūstų, kurių galvos didelės, tad ir lapai tinkami susukti į juos įdarą. Jaunus, nedidukus kopūstus verčiau panaudoti kitiems patiekalams, mat balandėliams jie ir mažoki, ir pernelyg sultingi.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tik prenumeratoriams

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

00:42
06:13
24:15

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Naujas testas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką