Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananiniai keksiukai su pasakiško karamelinio kremo „karūna“

Kepiniai su bananais turi kažką užburiančio – jie drėgni, kvapnūs, ilgai išsilaiko švieži. Žinoma, galbūt daugelio kepama bananų duona jau tapusi gana kasdiene, tad šįkart kviečiame išbandyti keksiukus, kuriems prabangos suteikia nuostabus kremas.
Bananinis keksiukas su kremu
Bananinis keksiukas su kremu / Vida Press nuotr.

Prieš imantis maišyti tešlą – keli patarimai, kurie pravers. Ypač tiems, kas galbūt dar neįgudo kepti šių mažų desertukų.

  • Nepermaišykite tešlos, nes keksiukai bus kieti. Tai viena dažniausių klaidų: norime, kad tešloje neliktų sausų miltų, intensyviai maišome, tešla išeina glotni, tačiau iškepę keksiukai būna kieti ir sausi. Paaiškinimas paprastas: kai pernelyg ilgai ir intensyviai maišome, susproginėja visi oro burbuliukai tešloje. Tad ne veltui, gaminant tešlą keksiukams, pirmiausia atskirai sumaišomi drėgnieji ingredientai (kiaušiniai ir cukrus, riebalai ir/ar jogurtas ar pan.) ir sausieji ingredientai (įvairių rūšių miltai, kildinančios medžiagos, sėklos ir/ar riešutai ir pan.), o tada vieni su kitais sumaišomi atsargiai ir tai daroma tik tol, kol sausieji susijungia su drėgnaisiais.
Vida Press nuotr./Maišoma keksiukų tešla
Vida Press nuotr./Maišoma keksiukų tešla
  • Patepkite riebalais keksiukų formeles, antraip kepinuko bus neįmanoma gražiai išimti, jis plyš. Jei naudojate keksiukų formą ir nedėliojate specialių popierinių krepšelių, kiekvieną duobutę patepkite sviestu arba išpurkškite purškiamu aliejumi. Tiesa, kartais keksiukai prilimpa ir prie specialių popierėlių, tad kai kas riebalais tepa ir jų vidų.
  • Neprikraukite į formeles pernelyg daug tešlos. Visada užpildykite apie 3/4 keksiuko formelės, nes tešla kils.
  • Sekite kepimo laiką, kad keksiukai iškeptų, bet neperkeptų. Kiekviena orkaitė skirtinga, todėl, žinoma, vadovaukitės receptu ir jame rekomenduojamu kepimo laiku. Tačiau likus maždaug 2–3 min. iki kepimo pabaigos, patikrinkite vieną keksiuką smeigdami medinį pagaliuką į jo centrą – jei ištrauksite jį sausą, keksiukai iškepę, jei jis apsivėlęs tešla, drėgnas, verta dar šiek tiek pakepti.
  • Nevėsinkite keksiukų neišėmę iš kepimo formos. Išėmus keksiukus iš orkaitės, formoje jie gali pabūti daugiausia 2–3 min., o tada laikas juos išimti ir, idealu, baigti vėsinti ant specialių grotelių kepiniams. Jei paliksite formoje, jie pernelyg ilgai bus šilumoje ir gali išsausėti, be to, dėl besikaupiančios drėgmės ims šlapti keksiuką gaubiantis popierėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius