Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 9d. 11:47

Be kiaušinių ir grietinės, su avižiniais dribsniais: traškus obuolių pyragas namuose – už vos 2 eurus

Ieva Montvydaitė ir Petras Jucevičius
Ieva Montvydaitė ir Petras Jucevičius

Obuolių pyragas – bene labiausiai Lietuvoje pamėgtas smaguriautojų desertas. Juk kai kurie apskritai nė neįsivaizduoja kavos ar arbatos puodelio be kąsnelio saldėsio, o vienas populiariausių – tikra kepinių klasika – obuolių pyragas.

Ir kai šio kepinio receptą išmokstame mintinai, be problemų ingredientus išberti gramų tikslumu galėtume pažadinti vidurnaktį, ima ir pasirodo nauja obuolių pyrago versija.

Kaip niekada anksčiau traškaus obuolių pyrago versija naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode dalijasi kepyklų technologė Ieva Montvydaitė ir muzikos grupės „16Hz“ narys Petras Jucevičius.

Ruošiant šį obuolių pyragą atsisakoma kiaušinių ir grietinės, todėl gaminys tampa šiek tiek sausesnis, o jo traškumą užtikrina avižiniai dribsniai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais

Ingredientai tešlai:

  • 150 g avižinių dribsnių „RIMI BASIC“
  • 100 g kvietinių miltų „RIMI BASIC“
  • 170 g sviesto (82 proc. riebumo) „RIMI BASIC“
  • 250 g cukraus
  • žiupsnelis druskos

Ingredientai įdarui:

  • 500 g obuolių
  • 100 g cukraus

Gaminimas:

  • Įdarui nulupkite obuolius. Išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.
  • Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų. Dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.
  • Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite jį sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.
  • Ant tešlos dėkite obuolių įdarą, ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.
  • Pyragą pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 min.
  • Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais.

Skanaus!

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

04:05
02:52
00:26

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką