Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 9d. 17:30

„Beatos virtuvėje“ – sentimentai vaikystės skoniams: parodė, kaip išsikepti legendinius „riešutėlius“

Sausainiai „riešutėliai“
Laidos kūrėjų nuotr. / Sausainiai „riešutėliai“

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius „riešutėlius“ tvirtina Agnė Straubergaitė. Tačiau bijoti neverta, nes rezultatas, sako laidos vedėja Beata Nicholson – vertas pastangų.

„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A.Straubergaitė.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai. „Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A.Straubergaitė.

Reikės:

  • 400 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 700–800 g miltų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
  • pertepti:
  • 1 skardinės virto kondensuoto pieno.

Gaminimo būdą pamatysite paspaudę ČIA

Lrt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką