Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 9d. 17:30

„Beatos virtuvėje“ – sentimentai vaikystės skoniams: parodė, kaip išsikepti legendinius „riešutėlius“

Sausainiai „riešutėliai“
Laidos kūrėjų nuotr. / Sausainiai „riešutėliai“

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius „riešutėlius“ tvirtina Agnė Straubergaitė. Tačiau bijoti neverta, nes rezultatas, sako laidos vedėja Beata Nicholson – vertas pastangų.

„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A.Straubergaitė.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai. „Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A.Straubergaitė.

Reikės:

  • 400 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 700–800 g miltų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
  • pertepti:
  • 1 skardinės virto kondensuoto pieno.

Gaminimo būdą pamatysite paspaudę ČIA

Lrt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:10
24:14
00:49

Maistas

Kinas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką