Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 12d. 10:00

Blynai, blyneliai, blynukai: 20 geriausių receptų Užgavėnėms

Blynai
„Scanpix“ nuotr. / Blynai

Nors balta žiema vieši dar gana neseniai, pagal visas Užgavėnių tradicijas, pats laikas ją vyti iš kiemo. Valgant sočiai ir riebiai, džiaugiantis po truputį ilgėjančiomis dienomis, grįžtančia saule. O tą saulę puikiai simbolizuoja blynai. Išsikepkite bent kelias keptuves apskrudusių gražuolių ir dalinkitės jais su artimaisiais, draugais bei kaimynais.

Receptai
Receptas: Patys greičiausi blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 91
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.  

3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.

Patiekti galima su grietine, uogiene  ar jogurtu. Skanaus :)

Recepto autorė Rasa Buklytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Varškė: 200.00 g (pusriebė)
Miltai: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Desertiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 23
Kaip gaminti

1. Cukrų išplakite su kiaušiniais (geriau mikseriu). Į plakinį sukrėskite natūralų jogurtą ir vėl viską išplakite.

2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviestą, kad blynai labai neprisigertų riebalų.

3. Gerai įkaitinkite keptuvę. Ant blynų įpjaustykite griežinėliais bananą. Iškeptus pabarstykite milteliniu cukrumi.

Recepto autorė Vaida Raudonytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 g (natūralus jogurtas arbai kefyras, pienas)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 110.00 g
Kakava: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 30.00 g (lydytas)
Bananai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (viršui pabarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 132
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
  4. Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)

Recepto autorė Birutė Rimkevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 180.00 g (liesa)
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užgavėnių blynai
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 21
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite dubenyje.

2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens.

3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Vanduo: 100.00 ml (pagal norimą masės tirštumą)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtiniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 33
Kaip gaminti

1. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sodą.

2. Kitame inde išplakite jogurtą su kiaušiniais.

3. Palaipsniui maišydama supilkite miltų mišinį. Gerai išmaišiusi, palikite 10-15 minučių pastovėti.

4. Įpilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.

5. Dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę ir kepkite. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai mentele apverskite ir dar minutę pakepkite. Kepkite ant labai nedidelės ugnies.

 

Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 g (pusė šaukštelio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. tirpintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mieliniai močiutės blynai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 57
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite šakute, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir labai gerai išmaišykite. Maždaug 20–30 min. padėkite šiltai.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Miltus persijokite į gilų dubenį, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, pasūdykite  ir gerai išmaišykite.

3. Sukrėskite suputojusias mieles ir dar kartą išsukite.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą. Dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir 2 val. padėkite į šiltą vietą. Kai tešla pakils dvigubai, o dar geriau – trigubai, galite kepti blynus.

5. Tešlą krėskite šaukštu į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Blynus tiekite karštus su sviesto gabalėliais ar mėgstamomis uogomis.

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 300.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (1-1,5)
Vanduo: 120.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 13
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotūs Užgavėnių blynai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.5 / 6
Kaip gaminti

1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų.

2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, įpilkite pieno ir padarykite bulvių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir šoninę, pakepinkite keptuvėje.

3. Kai apkeps, supilkite į bulvių košę ir išmaišykite. Dėkite įdarą ant blyno ir susukite.

Skanaus!

Recepto autorė Skaidrina Laurinavičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 300.00 ml (1 st tešlai ir 0,5 st įdarui)
Vanduo: 100.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Salierai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų šviežių arba šaldytų lapų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Bulvės: 8.00 vnt. (įdarui)
Karšto rūkymo šoninė (įdarui) 150.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mieliniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 61
Kaip gaminti

1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. 

2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą. Maišykite, kol masė pasidarys vienalytė. Tada atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus ir vėl pastatykite šiltai, kad pakiltų.

3. Prieš kepdami tešlą dar kartą išmaišykite, po šaukštą dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol blynai gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Pienas: 400.00 ml
Mielės: 20.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 200.00 ml (kepimui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 19
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 16
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų. Skanaus!!!

Recepto autorė Ilona

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 3.00 valg. š. (3-4 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai vanilės esencijos)
Pienas: 100.00 ml
Maskarponės sūris: 190.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 14
Kaip gaminti

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite.

2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.

3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu.

Recepto autorė Skirmantė Mockevičienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Amerikietiški blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 37
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.

2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto.

3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus, kabinkite tešlą  ir kepkite blynus. Labai skanu su klevų sirupu ar kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!

Recepto autorė Tatjana Afanasjeva

Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 stiklinės kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5-2 šaukšteliai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 st. (1,25 stiklinės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 10
Kaip gaminti

1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.

2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Tešlą kildinkite šiltai. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius.

4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Labai skanu su šaltu pienu arba kakava.

Recepto autorė Viktorija Kairiūkštytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 st. ((galite rinktis įvairių džiovintų vaisių mišinį))
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mielės: 20.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su grūdėta varške
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 58
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)    
  2. Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.    
  3. Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.    
  4. Patiekite su jogurtu ir uogiene.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Varškė: 300.00 g (grūdėta)
Miltai: 70.00 g (savaime iškylantys)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (patiekimui galima keisti į uogienę)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 71
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 41
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 16
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
  • Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
  • Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto ir dar šiek tiek kepimui)
Razinos: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir aguonomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 17
Kaip gaminti

1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.

2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.

4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 st. (arba kiek prireiks)
Varškė: 300.00 g (įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltų; įdarui)
Rudasis cukrus: 6.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Prakeiksmas namuose tęsiasi: „Žalgiris“ po pratęsimo krito prieš „Barcelona“

Aktualu

Padovanoti filmui sukurtą laivą Vilniaus administracijos direktorius pasiūlė per anksti

Gyvenimas

Alkoholikas Povilas: „Gimus sūnui, švenčiau tris paras“

Pasaulis kišenėje

Lietuvio kelionė Tibete: patekimas į uždraustus vienuolynus ir 5 tūkst. km aukštis

Aktualu

Vykstant kovai dėl „Brexit“ sutarties įtakingi ministrai išreiškė paramą Th.May

Kultūra

O koks tu, kai nevaidini? Liubomiras Laucevičius

Mokslas.IT

Stiklo sudėties pagrindas – sprogusių žvaigždžių liekanos, nustatė astrofizikai

15min tema Aktualu

Ir lietuviams aktualūs „Brexit“ scenarijai: mūsų diplomatų uraganas Londone nestebina

Vardai

Po skyrybų dramos Sigitas Martinavičius Balyje vedė Editą Rupeikaitę: nuotaka švenčia ne tik vestuves

15min iš Ploješčio Interviu Sportas

Prieš dvikovą Rumunijoje E.Jankauskas palietė psichologiją: „Šiame lygyje reikia būti tvirtesniems“

Gyvenimas

Būdavo dienų, kai Kristina net nebijodavo mirti: žmonėms tai atrodo paprastas galvos skausmas

Aktualu

Nemunas Lietuvos gyvenime: upei iš biudžeto buvo skiriama įspūdinga suma

Vardai

Mauricijuje medų kopinėję Skaisgiriai liko sužavėti rojų primenančių vaizdų, kurie – lyg atvirutės

Verslas

Nauji autobusai ir troleibusai į Vilnių vėluoja – gamintojams gresia baudos

Gazas

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Vardai

Stanislavas Stavickis-Stano: „Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“

Sportas

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Gazas

Reidas Panevėžyje: iš 154 patikrintų eismo dalyvių protokolą gavo tik dviratininkas

Aktualu

Greitkelyje Vilnius–Kaunas susidūrė 5 automobiliai, sužeisti 2 žmonės, susidarė spūstis

Aktualu

Kitais metais į Estiją atvyks belgų šarvuočių dalinys

Naujienos

24sek

Kai kurių žaidėjų pasigedęs Šaras kelia „Žalgiriui“ esminį klausimą

Aktualu

Teisingumo ministras: peilis prieš Alytaus pataisos namų prižiūrėtoją nebuvo panaudotas

24sek

Prakeiksmas namuose tęsiasi: „Žalgiris“ po pratęsimo krito prieš „Barcelona“

Aktualu

Padovanoti filmui sukurtą laivą Vilniaus administracijos direktorius pasiūlė per anksti

Gyvenimas

Alkoholikas Povilas: „Gimus sūnui, švenčiau tris paras“

24sek

Karjeros vakaras, kuris „Žalgirio“ šokliui visai nerūpi: „Keista ir liūdna“

Pasaulis kišenėje

Lietuvio kelionė Tibete: patekimas į uždraustus vienuolynus ir 5 tūkst. km aukštis

Aktualu

Vykstant kovai dėl „Brexit“ sutarties įtakingi ministrai išreiškė paramą Th.May

Kultūra

O koks tu, kai nevaidini? Liubomiras Laucevičius

Vardai

Po skyrybų dramos Sigitas Martinavičius Balyje vedė Editą Rupeikaitę: nuotaka švenčia ne tik vestuves

Mokslas.IT

Stiklo sudėties pagrindas – sprogusių žvaigždžių liekanos, nustatė astrofizikai

15min tema Aktualu

Ir lietuviams aktualūs „Brexit“ scenarijai: mūsų diplomatų uraganas Londone nestebina

15min iš Ploješčio Interviu Sportas

Prieš dvikovą Rumunijoje E.Jankauskas: „Šiame lygyje reikia būti tvirtesniems“

Vardai

Mauricijuje medų kopinėję Skaisgiriai liko sužavėti rojų primenančių vaizdų, kurie – lyg atvirutės

Gyvenimas

Būdavo dienų, kai Kristina net nebijodavo mirti: žmonėms tai atrodo paprastas galvos skausmas

Vardai

Stanislavas Stavickis-Stano: „Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“

Sportas

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Gazas

Į kelius vėl grįžta mirtis: renkasi pėsčiuosius be atšvaitų

Aktualu

Nemunas Lietuvos gyvenime: upei iš biudžeto buvo skiriama įspūdinga suma

24sek

Eurolygoje – tuščias Lukas Lekavičius ir „Panathinaikos“ nesėkmė

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką