Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Blynai iš įvairiausių pasaulio kampelių: 5 receptai

Blynai
Vida Press nuotr. / Blynai
Šaltinis: 15min
0
A A

Užgavėnių šventė neatsiejama nuo blynų. Nors šios šventės tradicijos žinomos tik Europoje, blynų galima paragauti net atokiausiose pasaulio vietose. Beje, ingredientais blynams gali tapti ir tokie mažiau įprasti produktai kaip migdolų pienas ar kokosų drožlės.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen šiemet siūlo išbandyti ir pasigaminti blynus, kurių veikiausiai dar neteko ragauti.

Pannekoek iš Pietų Afrikos

Nors šie blyneliai panašūs į įprastus lietinius, tačiau jų tešla kiek tirštesnė, o patys blynai – stulbinančiai sotūs. Norint išsikepti šių blynų, ypač svarbi nelimpanti keptuvė, nes kepant aliejaus naudojama minimaliai.

Ingredientai:

  • 125 ml aliejaus;
  • 750 ml vandens;
  • 2 kiaušiniai;
  • 15 ml acto;
  • 500 g miltų;
  • 5 g kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, kiaušinius ir actą.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus palengva suberkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Vienam blynui skirkite 50 ml tešlos. Geriausia būtų kiekvieną kartą pamatuoti tiek pat, tuomet visi blynai bus vienodo dydžio. Vieną blyno pusę kepkite 3 minutes, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Tuomet, apvertę, kepkite dar 3 minutes.

4. Galite patiekti su ledais ir cinamonu.

„Scanpix“ nuotr./Blynai
„Scanpix“ nuotr.

Rusiški blynai

Rusiški blyneliai gali būti įdaryti mėsa, sūriu, kumpiu ar grybais, patiekti su kondensuotu pienu, džemu, įvairiomis sėklomis bei medumi. Svarbiausia, kad blynai būtų dideli ir purūs.

Ingredientai:

  • 400 g miltų;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • ¼ arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 800 ml pieno;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 2 valg. šaukšt. tirpinto sviesto;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą.

2. Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir tirpintą sviestą.

3. Visus ingredientus itin gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pilkite po nedidelį kiekį tešlos. Apverskite blynus tada, kai paviršius taps korėtas.

5. Blynus reikėtų patiekti kuo karštesnius, todėl jei kepate didelį kiekį, geriausia jau iškepusius blynus laikyti šiltoje orkaitėje.

„Scanpix“ nuotr./Blynai
„Scanpix“ nuotr.

Blyneliai iš Karibų

Bananais, kokosų drožlėmis ir migdolų pienu pagardinti blyneliai dvelkia egzotika, išbandykite!

Ingredientai:

  • 1 arbat. šaukšt. tirpinto sviesto;
  • 225 ml migdolų pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 2 kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai);
  • 130 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 g kokoso drožlių;
  • 1 didelis bananas;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Sumaišykite tirpintą sviestą, migdolų pieną, actą ir kiaušinių trynius.

2. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, kokoso drožles ir druską.

3. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus. Sutrinkite bananą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite blynus tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį.

5. Patiekite su sirupu arba džemu.

„Scanpix“ nuotr./Blynai
„Scanpix“ nuotr.

Kilmingieji Kaiserschmarrn iš Austrijos

Šie blyneliai yra pavadinti Austrijos imperatoriaus bei Vengrijos karaliaus Pranciškaus Juozapo I garbei. Kaiserchmarrn blynelius pats imperatorius tiesiog dievino. Užgavėnės – puiki proga išsikepti šių purių, karamelizuotų blynelių.

Ingredientai:

  • 450 ml pieno;
  • 190 g miltų;
  • 4 kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai);
  • 30 g cukraus;
  • ½ arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 4 arbat. šaukšt. tirpinto sviesto ir šiek tiek sviesto kepimui;
  • 2 arbat. šaukšt. razinų.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.

2. Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.

3. Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.

4. Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.

Vida Press nuotr./Blynai
Vida Press nuotr.

Neįprastas suomiškas blynas Pannukkau

Suomiškas blynas, lengvai paruošiamas ir šiek tiek neįprastas, nes jis kepamas orkaitėje. Patiekalas puikiai tiks didelei šeimai, nes iškart paruošite vieną didelę porciją visiems išalkusiems.

Ingredientai:

  • 4 arbat. šaukšt. sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 30 g cukraus;
  • 500 ml pieno;
  • 130 g miltų;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.

2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Gerai išplakite tešlą, supilkite ją į kepimo formą.

3. Kepkite apie 30 minučių arba kol blynas įgaus gelsvą atspalvį.

Vida Press nuotr./Blynai
Vida Press nuotr.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką