Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 19d. 13:00

Brandžios vasaros savaitgalio valgiaraštis: nuo salotų ir kepsnių iki naminių ledų

Savaitgalio valgiaraštis
Vida Press nuotr. / Savaitgalio valgiaraštis

Per porą vėsesnių liepos savaičių gerokai atsikvėpę nuo karščių, panašu, savaitgalį vėl džiaugsimės grįžtančia šiluma. Nesvarbu, kur šiuo metu vasarotumėte – namuose, sodyboje, prie jūros ar kaime pas močiutę, siūlome mėgautis sezoninėmis gėrybėmis ir negaištant daug laiko pasigaminti nuostabių skanėstų!

Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 13
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 195
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Angliški pusryčiai
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 52
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  3. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus.
  4. Išimkite dešreles ir šoninės riekeles iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
  5. Pomidorą perpjaukite per pusę, pievagrybius – per pusę ar į keturias dalis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite porą minučių, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
  6. Galiausiai į keptuvę įmuškite kiaušinį. Kepkite ant silpnos ugnies, nemaišydami, kol kiaušinis sutvirtės, tačiau trynys dar bus skystas. Galite kiaušinį patiekti ir tokį, tačiau, jei norite, atsargiai apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Kepkite trumpai, kad kiaušinio trynys išliktų skystas.
  7. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuvėje, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Į didelę lėkštę dėkite kiaulienos dešreles, skrudintas šoninės riekeles, keptą kiaušinį, pievagrybius, pomidorą, virtas pupeles. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų.
  9. Patiekite iš karto, su puodeliu juodos arbatos, kavos ar stikline apelsinų sulčių.

 

Ingredientai
Kiaulienos dešrelės: (virtos) 2.00 vnt.
Kiauliena: 3.00 vnt. (riekelės šoninės)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 5.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pupelės: 3.00 valg. š. (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 2.00 riekės (kvietinės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 31
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminė špinatų ir grybų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 48
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus.
  2. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių.
  3. Pridėkite žaliųjų žirnelių, špinatų ir troškinkite dar 10 minučių. Kai sriuba bus paruošta – sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Jeigu ji per daug tiršta, tuomet įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei jogurtu.
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pievagrybiai: 225.00 g (ar bet kokie kiti mėgstami grybai)
Porai: 2.00 vnt. (baltoji dalis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 2.00 puodelis (žalieji)
Špinatai: 225.00 g
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Jogurtas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - liesas be priedų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta pomidorų sriuba
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.5 / 2
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada sudėkite trintus pomidorus, nuluptas paprikas, kiek pakepinkite, masę sukrėskite į puodą su sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30min.

3. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus čiobrelius ir išpilstykite į lėkštes.

4. Puoškite svogūnų laiškais ir rožiniais pipirais.

Tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Ingredientai
Paprikos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (Neriebi)
Citrinos: 1.00 vnt. (Pagal skonį nutarkuotų žievelių)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 50.00 ml (Daržovėms kepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (Žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Žiupsnelis)
Pomidorai: 500.00 g (Konservuoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 27
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žirnelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 40
Kaip gaminti

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.

Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (1/2 poro)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekutės skrudinamosios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Vištiena: 200.00 g (rūkytos filė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (ryšulėlis šviežių žalumynų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.3 / 27
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.

2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.

3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.

Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 500.00 g (baltagūžių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų ir varškės sūrio salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 34
Kaip gaminti

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Sūrio kubelius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Nuskustas morkas sutarkuokite, sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite garstyčių sėklas. Suberkite kokosų drožles ir maišydama dar kiek pakepinkite. Kai mišinys atvės, sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Apšlakstykite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir rudojo cukraus mišiniu, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.

4. Į serviravimo indą sudėkite paruoštas morkas, ant viršaus suberkite salotines sultenes ir varškės sūrio kubelius.

5. Tiekdama apibarsčiusi migdolų drožlėmis.

Ingredientai
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Šviežių prieskoninių žolelių mišinys (raudonėlių, melisų ir kt.) 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salotos: 2.00 vnt. (2 saujos šviežių salotinių sultenių)
Migdolai: 20.00 g (drožlių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (sėklų)
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 21
Kaip gaminti

1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

2. Persikus supjaustykite skiltelėmis.

3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni.

5. Burokėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., tada atvėsinkite.

6. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, tada burokėlių, persikų puselių ir sūrio gabalėlių. Salotas apliekite paruoštu užpilu.

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Burokėliai: 4.00 vnt. (pailgi)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (jeigu nemėgstate, galite rinktis bri sūrį)
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Persikai: 1.00 vnt. (didesnė skardinė konservuotų persikų puselių)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių burokėliams ir 2 valg. š. - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.5 / 4
Kaip gaminti

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!

Ingredientai
Kopūstai: 3.00 st. (plonai pjaustytų)
Morkos: 1.00 st. (tarkuotų)
Cukinijos: 1.00 st. (smulkiai pjaustytos)
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis)
Mėtos: 20.00 g (ryšulėlis)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui 4 šaukštai citrinų sulčių)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui smulkiai kapoto)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis smulkiai tarkuotos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Klasikinės „Cezario“ salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 24
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus.

2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite.

3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius.

4. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sudėkite smulkiai pjaustytą ančiuvių filė, išspauskite česnaką, supilkite citrinų sultis, plakdama plona srovele supilkite aliejų, padažą pagardinkite druska ir pipirais.

5. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštes.

6. Apšlakstykite padažu, užberkite skrudintos duonos, atsargiai pamaišykite, sudėkite į keturias dalis pjaustytus kiaušinius, užbarstykite tarkuoto sūrio.

Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (riekių baltos forminės)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romaninių salotų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Ančiuvių filė 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukšto šviežiai spaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (pirmo spaudimo)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sočiosios „kišenėlės“
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite.

2. Nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir palikite ataušti. Nuplaukite daigus. Agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Prieš dedant įdarą, pitos duoneles pakaitinkite skrudintuve, perpjaukite pusiau ir palikite 10 min. ataušti. Į kiekvieną puselę įdėkite troškinio iš keptuvės, pjaustytų daržovių.

Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 pitos duonelės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnėliai su laiškais 4.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Savo sultyse konservuoti pomidorai (nedidelė skardinė) 250.00 g
Konservuotos pupelės (nedidelė skardinė) 250.00 g
Agurkai: 250.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapai)
Daigai (žiupsnelis) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 57
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaiviosios bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 34
Kaip gaminti
  1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.
  3. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų.
  4. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.
  5. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Grietinė: 100.00 ml (neriebios)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis stambiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Soti užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 18
Kaip gaminti

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kapotais saulėje džiovintais pomidorais, smulkintais avokadais. Viską pasūdykite, paskaninkite smulkintais bazilikais, šlakeliu citrinų sulčių ir šaukštu aliejaus.

4. Ant pomidoro griežinėlio krėskite šaukštą avokadų ir svogūnų masės, tada dėkite smulkintą virtą vištieną, užvožkite kitą pomidoro griežinėlį.

5. Ant viršaus dėkite smulkintų špinatų lapelių ir trupintos fetos.

6. Padažui skirtus produktus sudėkite į aukštą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Ingredientai
Špinatai: 40.00 g (Saujelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (ir užpilui pusė avokado)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir užpilui 3 šaukštai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir užpilui pusė citrinos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (užpilui; ketvirtis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai šviežių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 9
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite.

2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite.

3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite.

4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute ir iki vientisos masės išsukite su išspaustomis česnako skiltelėmis, sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis, grietinėle, tada padalykite masę pusiau.

5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

6. Į vieną dalį įmaišykite smulkintų išskobtų pomidorų masę, į kitą – agurkų.

7. Išskobtus pomidorus ir agurkus pripildykite įdaro (į pomidorus krėskite su pomidorais, į agurkus – su agurkais), ant viršaus dėkite dailiai susuktų vytinto kumpio griežinėlių, užvožkite pomidorų viršūnėles.

Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (nedideli)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kumpis: 150.00 g (vytintas)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (saujelė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir porų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 34
Kaip gaminti

1. Cukinijas labai plonai supjaustykite šiaudeliais.

2. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi ir išlydytu medumi. Marinatą pasūdykite, pagardinkite rozmarinais.

3. Cukinijų juosteles užpilkite marinatu ir per naktį palikite šaldytuve.

4. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sulčių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite šiaudeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir suberkite į indą su porais. 

6. Galiausiai sudėkite gerai nuvarvintas marinuotas cukinijas, suberkite druską, cukrų, apšlakstykite citrinos ir apelsino sultimis, suberkite rankomis (jie nepajuos) plėšytus bazilikų lapelius ir gerai išmaišykite.

7. Valgykite su baltos duonos skrebučiais.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (rūgštūs)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsinų sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir marinatui 1 valg. š. sulčių)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (marinatui džiovintų)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (marinatui pusė ankšties)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (ir marinatui pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde.

2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juo aptepkite cukinijas ir bent 2 val. pamarinuokite.

3. Visas sėklas ir riešutus sumalkite kavamale, sumaišykite su džiūvėsėliais ir tarkuotu parmezanu.

4. Marinuotas cukinijas gerai nuvarvinkite, pavoliokite sėklų ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią skardą ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris ims lydytis.

5. Tiekite karštas su citrinos skiltelėmis.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (pvz. parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (ir marinatui pusės citrinos sulčių)
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (marinatui čiobreliai, rozmarinai...)
Aliejus: 85.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rizotu įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 13
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.

3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.

4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.

5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Ryžiai: 150.00 g (rizoto)
Vynas: 100.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 700.00 ml (ar paukštienos)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Sviestas: 30.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š. (riebios)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti.

2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.

3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.

4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.

5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.

6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.

7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.

8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.

9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.

Ingredientai
Miltai: 625.00 g (Tešlai)
Mielės: 6.00 g (Tešlai; sausų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (Tešlai)
Grybai: 500.00 g (Įdarui; šviežių voveraičių)
Vištiena: 300.00 g (Įdarui; filė)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 200.00 g (Įdarui; tarkuoto brandinto)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Įdarui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Tešlai; šilto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ispaniški ryžiai su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.5 / 11
Kaip gaminti

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.

1. Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pagardinkite vištos  gabalėlius po 1/4 arbat. š. druskos ir pipirų. Vartydama apkepkite keptuvėje vištieną, kol gražiai parus  (maždaug 8 minutes). Išimkite iš keptuvės, nupilkite riebalus.

2. Sumažinkite temperatūrą. Suberkite į keptuvę svogūnus, česnakus, vis pamaišydama pakepinkite, kol suminkštės  (apie 2 minutes). Suberkite morkas ir dar apie 3 minutes patroškinkite. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirkite. Įmaišykite ryžius, sudėkite vištieną. Užvirinkite ir beveik pilnai uždengusi dangtį virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai bus paruošti (apie 20 – 25 minutes).

3. Dėkite į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos ir tiekite į stalą. Skanaus!

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 1600.00 g (4 vištos šlaunelės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkiai kapoto)
Morkos: 1.00 vnt. (plonais šiaudeliais pjaustyta)
Pomidorai: 480.00 g (konservuotų)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 230.00 g (geriau ilgagrūdžių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštos bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 6
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes pakepinkite.

3. Supilkite sultinį, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10–15 min. (kol suminkštės bulvės).

4. Sudėkite juostelėmis supjaustytus špinatus, išmaišykite, uždenkite ir dar 10 min. patroškinkite.

5. Nukėlus nuo ugnies pasūdykite (jei sultinys neužtektinai sūrus) ir pagardinkite muskatų riešutais.

Ingredientai
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (galima ir kitokio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Špinatai: 500.00 g (šviežių ar šaldytų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su feta ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite.

2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį.

3. Sutrupinkite fetą ir suberkite į dubenį su cukinijomis.

4. Smulkiai supjaustykite mėtų lapus, suberkite į dubenį ir viską išmaišykite.

5. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, supilkite į dubenį su paruoštu gaiviu padažu iš cukinijų, fetos ir mėtų, pabarstykite pipirais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Tradiciniai kriauklyčių (beje, italai šią formą vadina „ausytėmis“) formos makaronai iš Apulijos regiono patys tinkamiausi vasariškam patiekalui su cukinijomis. Feta šiam receptui suteikia graikiško prieskonio, o mėtos gaivumo ir sodraus kvapo.

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (kriauklytės)
Cukinijos: 200.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Mėtos: 10.00 g (4 dideli švieži lapai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 15
Kaip gaminti

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.

2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.

3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštės morkos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Vištiena: 700.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Paukštienos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.7 / 16
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 200.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų padaže marinuota vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 9 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną.

2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaišytomis su grietine, pagardinta druska ir petražolėmis. Dar kepkite apie 50 min.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Ingredientai
Vištiena: 15.00 vnt. (vištų šlaunelės)
Pomidorų padažas: 150.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Vištienos prieskoniai: 20.00 g (1 pakuotė)
Bulvės: 3.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Druska: 2.00 arbat. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (žalios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos širdelių šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 25 min.
3.4 / 20
Kaip gaminti
  1. Išpjaustykite širdelių venas, gerai jas išplaukite.
  2. Atskirame inde paruoškite marinatą. Sumaišykite sojų padažą, aliejų, pipirą, citrinų sultis, pasūdykite, sudėkite pipirus ir prieskonius (druskos, pipirų, vištienos prieskonių berkite pagal skonį). Marinatą gerai išmaišykite.
  3. Šiuo marinatu užpilkite širdeles ir gerai išmaišykite, palikite vėsiai 4–6 val.
  4. Kepkite kepsninėje 15–20 min.

Pagaminsite per 25 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Janina M., Alytus

Ingredientai
Vištienos širdelės: 500.00 g
Sojų padažas: 125.00 ml (0,5 stiklinės - marinatui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (marinatui)
Sultys: 2.00 valg. š. (2 - 3 - citrinų - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Vištienos prieskoniai: 1.00 g (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiauliena ant grotelių
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 18
Kaip gaminti

1. Marinatą ruoškite taip: sumaišykite 3 šaukštus garstyčių, smulkintą česnaką, įberkite maltų pipirų, lauro lapelius, druskos, šaukštelį acto. Viską sumaišykite.

2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti, įtrinkite marinatu. Palikite parai laiko pasimarinuoti.

3. Kepkite ant grotelių. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (kumpio)
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Actas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų šlaunelės su pankoliais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 6
Kaip gaminti

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.  

2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.

3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius rozmarinus smulkiai sukapokite peiliu, pankolio sėklas sugrūskite.

4. Paruoštus prieskonius sudėkite į dubenį, supilkite citrinų sultis, aliejų, suberkite tarkuotas žieveles, sukrėskite medų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šlaunelių, pamaišykite švariomis rankomis, indą uždenkite ir palikite per naktį, kad mėsa pasimarinuotų.

5. Suverkite šlauneles ant šaltame vandenyje išmirkytų medinių konditerinių iešmelių ir iškepkite ant virš karštų žarijų įtaisytų grotelių.

6. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (nedidelės viščiukų šlaunelės)
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (šaltai spausto)
Pankolis: 10.00 g (sėklų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis šviežių)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiaulienos šonkauliukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 17
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.

2. „Wok“ keptuvėje sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, sumeskite nusausintus šonkauliukus ir maišydamos kepkite apie 45 sekundes ant didelės ugnies, kol mėsa dailiai apskrus.

3. Tada šonkauliukus išgriebkite, ugnį sumažinkite iki vidutinės, sukrėskite į keptuvę likusį medų ir ištirpinkite.

4. Kai medus paruduos, vėl sumeskite šonkauliukus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite smulkintus laiškinius česnakus ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

5. Šonkauliukus tiekite išgriebusi iš padažo. Padažą supilkite atskirai į indelį.

Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (šonkauliukų)
Imbieras: 5.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies)
Medus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir keli laiškiniai česnakai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (natūralaus)
Žvaigždinis anyžius 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos vyniotinis su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.

2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atšildykite ir nuspauskite, šviežius – stambiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, o kumpį – juostelėmis. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – aštuntadaliais.

3. Patieskite celofano lakštą, ant jo dėkite paruoštą mėsą, paskleiskite visus įdarui paruoštus produktus, susukite, stipriai suriškite virvele ir apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskui dėkite į karščiui atsparų indą, aplaistykite vynu, įmeskite gvazdikėliais prismaigstytą svogūną ir uždengus apie 1,5 val. kepkite 200 °C karštumo orkaitėje. Jei reikia, kepant įpilkite dar šlakelį vyno ar karšto vandens.

4. Nuo praaušusio vyniotinio nuimkite virvelę, celofaną. Porcijomis supjaustytą vyniotinį patiekite su virtomis bulvytėmis.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos jautienos, geriau imti ploną vientisą gabalą)
Svogūnai: 1.00 vnt. (ir įdarui 1 svogūnas)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 125.00 ml (sauso raudonojo)
Špinatai: 500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Įdarui; kietai virti)
Kumpis: 100.00 g (Įdarui; virto)
Morkos: 2.00 vnt. (Įdarui)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu būdu neperkepkite – krevetės išdžius.  

3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite kvadratėliais, apibarstykite „Viduržemio jūros prieskoniais“ ir trumpai patroškinkite garuose.

4. Špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

5. Ant viršaus dėkite troškintų cukinijų, užpilkite citrinų aliejaus, išdėliokite keptas krevetes, suberkite smulkintas petražoles ir kedrines pinijas.

6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Krevetės: 300.00 g (šviežių arba šaldytų lukštentų)
Špinatai: 50.00 g (2 saujelės šviežių)
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (saujelė)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 3.00 valg. š. (krevečių marinatui ir 1 valg. š. citrinų aliejaus daržovėms apšlakstyti)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (Krevečių marinatui; pusės citrinos sultys)
Medus: 1.00 valg. š. (Krevečių marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Krevečių marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (Krevečių marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Austrių padažas krevečių marinatui 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingas kiaulienos kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti

1. Plastikiniame maišelyje sumaišykite marinato produktus, sudėkite mėsą ir 2 val. palaikykite šaldytuve.

2. Sumaišykite glajaus produktus. Kepkite mėsą ant grotelių, kelis kartus patepkite glajumi, baigdama kepti pabarstykite druska.

3. Tiekite su pomidorų padažu ir ant grotelių keptais baklažanais arba cukinijomis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinės su kaulu)
Pomidorų padažas: 50.00 ml (Marinatui ir 100 ml glajui aitraus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Glajui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui; vyno acto)
Aliejus: 100.00 ml (Marinatui ir 2 valg. š. glajui)
Kmynai: 2.00 arbat. š. (Glajui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Glajui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Glajui; žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena ant iešmelių
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgais gabalėliais, įtrinkite pipirų mišiniu ir sumeskite į plokščią indą.

2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir traiškyta česnako skiltele.

3. Gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištieną, indelį uždenkite maistine plėvele ir 2 val. marinuokite.  

4. Kiekvieną marinuotą vištienos gabaliuką apvoliokite krakmole ir kepkite iki apskrus iš visų pusių.

5. Tiekite suvėrusi ant mirkytų medinių iešmelių ir apibarsčiusi sezamų sėklomis.

6. Skanu tiekti su ryžių makaronais ar mėgstamomis rytietišku būdu pagamintomis salotomis.

Kulinaro patarimas: vištieną taip pat galite verti ant medinių iešmelių ir kepti ant laužo ar orkaitėje, o baigiant kepti, užberti sezamų sėklų.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š. (skrudintų)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių acto)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kelių rūšių pipirų mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrios blauzdelės
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
4.2 / 17
Kaip gaminti

1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu.

3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos milteliais.

4. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir paragaukite. Jeigu nepakankamai aštru, dar įberkite aitriųjų paprikų.

5. Gautu marinatu gerai įtrinkite vištų blauzdeles ir 3–4  valandas arba, dar geriau, per naktį palikite marinuotis.

6. Paruoštas blauzdeles kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie  20 min.

7. Salotas išdėliokite lėkštėje. Aitriąją papriką išvalykite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaigykite, kad suminkštėtų ir išdėliokite ant salotų. Jas apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu.

Tiekite su karštomis arba atvėsintomis blauzdelėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (blauzdelių)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (žaliosios citrinos sulčių ir garnyrui pusės citrinos sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (apelsino sulčių ir garnyrui pusės apelsino sulčių)
Tekila 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (trečdalis šaukštelio miltelių; garnyrui 1 aitrioji paprika)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir garnyrui šaukštas alyvuogių aliejaus)
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų)
Salotos: 100.00 g (Garnyrui; įvairių salotų lapelių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 23
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis. 

2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.

3. Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite. 

4. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.

5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus.

6. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogės: 30.00 g (juodųjų be kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Kuskusas: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Sūris: 40.00 g (tarkuoto brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė šviežių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Balandėliai su varške ir alyvuogėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi suminkštėti.

2. Į atvėsusį svogūnų ir porų mišinį suberkite per sietelį pertrintą varškę, alyvuoges, žalumynus, džiovintus bazilikus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Kopūsto kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite įdaro ir gražiai susukite.

4. Kopūstus dėkite į puodą su sultiniu, supilkite grietinėlę ir apie 20 min. patroškinkite.

5. Tiekite apibarsčiusi likusiomis alyvuogėmis.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis pjaustytų juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Varškė: 400.00 g (riebios)
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Porai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.6 / 47
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės ir mėlynių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 21
Kaip gaminti

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje.

2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi sumaišytą cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, suberkite kepimo miltelius bei miltus. Masę trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Paskleiskite juos kepimo skardoje ir 15 minučių pašaukite į 200°C karštumo orkaitę. Iškepusį paplotį atvėsinkite.

3. Varškę ištrinkite šaukštu. Sukrėskite sutirštintą pieną, supilkite žaliosios citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

4. Elektriniu plakikliu standžiai išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Toliau maišydama plona srovele supilkite didesnį kiekį karšto vandens vonelėje ištirpintos ir atvėsintos želatinos. Masę sukrėskite ant papločio ir padėkite į šaldytuvą. Kai pradės stingti, ant viršaus užpilkite su ruduoju cukrumi trintų mėlynių (į masę prieš tai įmaišykite likusią ištirpintą želatiną), tada pyragą dar kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

5. Tiekdama viršų apibarstykite sveikomis mėlynėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Cukrus: 100.00 g (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys tešlai)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Varškė: 700.00 g (varškės masei)
Sutirštintas pienas: 385.00 g (skardinė saldinto, varškės masei)
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios, varškės masei)
Želatina: 3.00 valg. š. (varškės masei)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (varškės masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (vienos žaliosios citrinos sulčių, varškės masei)
Mėlynės: 500.00 g (varškės masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gruzdinti bananai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 4
Kaip gaminti

1. Paruoškite gruzdinimo tešlą: kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinėlę, suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys lygi tešla.

2. Kiaušinio baltymą suplakite iki standumo, geriausia elektriniu plakikliu, įmaišykite į tešlą.

3. Bananus nulupkite, padalykite į 3 dalis, pamirkykite tešloje, po kelis gabalėlius gruzdinkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Išgriebkite bananų gabalėlius iš aliejaus ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

4. Sudėkite bananus į lėkštę, apšlakstykite skystu medumi, apibarstykite kapotais riešutais. Tiekite su vaniliniais ledais.

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Miltai: 100.00 g
Aliejus: 1.00 l
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Lazdynų riešutai: 4.00 valg. š. (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skanėstas su uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir iškepkite karštoje orkaitėje.

2. Plastikiniame dubenyje sutirštintą pieną atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle, martiniu, citrinų sultimis ir žievelėmis. Paruoštą kremą padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.

3. Ant kiekvieno tešlos lakštelio krėskite kremo, tada berkite uogų ir užvožkite kitą tešlos lakštelį.

4. Pyragaičius puoškite gražiomis uogomis, tiekite su pistacijų kremu (saujelę pistacijų sumalkite ir sumaišykite su plakta grietinėle).

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Sutirštintas pienas: 100.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml (plakta)
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės)
Pistacijos: 50.00 g (pyragaičiams puošti)
uogos (maišelis šaldytų uogų mišinio (aviečių, braškių, gervuogių, serbentų ir kt.) 400.00 g
martinis 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ledai su maskarpone ir uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 11
Kaip gaminti

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės.

2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.

3. Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone.

4. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę.

5. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje.

6. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Maskarponės sūris: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiški)
Grietinėlė: 250.00 ml (plakamoji)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 125.00 g
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st.
Serbentai: 1.00 st. (raudonųjų)
Aviečių likeris 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ledai su mėtomis
5 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti

1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite.

2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite bent 30 min. pastovėti – pienas turi prisigerti mėtų kvapo. Perkoškite per sietelį ir supilkite česnakų spaustuvu iš likusių mėtų išspaustas sultis.

3. Trynius iki vientisos purios masės išplakite atskirame dubenyje, plonyte srovele vis plakdama šluotele palengva supilkite dar šiltą pieno mišinį ir gautą masę dar kartą vis maišydama užkaitinkite, kol ji pradės tirštėti iki kremo konsistencijos.

4. Riebią grietinėlę išplakite iki standžios masės ir po truputį įmaišykite į atvėsusį mėtų kremą.

5. Paruoštą ledų masę pilkite į per naktį šaldiklyje palaikytą plokščią indą ir statykite į kamerą. 

6. Kai ledai pradės stingti, juos gerai permaišykite, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl apie valandą šaldykite. Tada procesą pakartokite ir per naktį ledus palikite šaldytuve.

7. Tiekite papuošusi mėtų lapeliais ir migdolų drožlėmis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Mėtos: 30.00 g (švieži lapeliai)
Grietinėlė: 2.00 st. (po stiklinę riebios ir neriebios)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Migdolai: 40.00 g (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką