Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Braškių dienos: 25 patiekalų receptai – nuo salotų iki desertų

Sausainių ir braškių pyragas
Autorės nuotr. / Sausainių ir braškių pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Braškės jau maloniai slenka gomuriu. Galima valgyti saujom, dar pieno ar batono – ir visa puota! Gal ir nelabai sveikuoliškas derinys, bet užtat kaip skanu. Dar įvairesnių ir įdomesnių receptų jums siūlome iš mūsų receptyno.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Braškių ir špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 100.00 g
Špinatai: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Jogurtas: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis.

2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ledai (plombyras) 60.00 g
Ryžiai: 3.00 valg. š. (šalta ryžių košė)
Braškės: 50.00 g (3 valg. š. su cukrumi trintų braškių)
Kaip gaminti

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 
Receptai
Receptas: Desertas su maskarponės sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Maskarponės sūris: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 2.00 valg. š. (saldaus)
Braškės: 50.00 g
Pieninis šokoladas 50.00 g
Kava: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite.

2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite.

3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado.

4. Palaikykite per naktį ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (aukščiausios rūšies kvietiniai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir kremui 2 valg. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (kremui)
Braškės: 300.00 g (kremui, gali būti ir kitokios uogos šviežios ar šaldytos)
Citrinos: 1.00 vnt. (po 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir sulčių kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno.
  2. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
  3. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
  4. Kai tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai.
  5. Paruoškite įdarą: maskarponę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  6. Kremą gerai atvėsinkite šaldytuve.
  7. Lietinius aptepkite maskarponės kremu, dėkite smulkintų braškių ir susukite voleliu.
Receptai
Receptas: Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 20.00 vnt.
Kiviai: 4.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (skystas padažui)
Mėtos: 5.00 g (keli lapeliai padažui)
Čiobreliai: 5.00 g (kelios šakelės padažui)
Kaip gaminti

1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.

2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystės, bet nepraras maistinių savybių.

3. Uogas ir kivius sudėkite į indą, užpilkite jogurto padažu ir atsargiai išmaišykite. Valandą laikykite šaltoje vietoje.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Salotos su braškėmis, špinatais ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (jaunų lapelių)
Braškės: 200.00 g
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (jei braškės rūgštokos)
Varškė: 200.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Špinatus ir braškes gerai nuplaukite.
  2. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia.
  3. Prie šių salotų puiku pasigaminti grūdėtosios duonos skrebučių.
Receptai
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Receptai
Receptas: Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (viščiuko, karštai rūkyta)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Nektarinai: 2.00 vnt.
Braškės: 400.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
  2. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
  3. Jį galima patiekti atskirame indelyje.
Receptai
Receptas: Desertas „Labas rytas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta trapi tešla 250.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Pienas: 500.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 125.00 g
Manai: 100.00 g
Džemas: 150.00 g (braškių)
Braškės: 1.00 kg
Želė: 1.00 vnt. (braškių)
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).  

2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.

3. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite manų košę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens pilkite perpus mažiau).

4. Desertą kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

Pastaba. Braškes galite keisti avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

Receptai
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Receptai
Receptas: Sluoksniuotas desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 2.00 st.
Mėlynės: 1.00 st.
Maskarponės sūris: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 4.00 g
Avižiniai dribsniai: 6.00 valg. š. (saldžių)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nuvarvinkite uogas. Stiklinę braškių sutrinkite su dviem šaukštais cukraus.

2. Iš maskarponės sūrio, grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus elektriniu plakikliu suplakite purų kremą. Prieš tiekdama šiek tiek atšaldykite.

3. Į aukštą stiklinę taurę sluoksniais sudėkite maskarponės sūrio kremą, trintas braškes, avižinius dribsnius ir netrintas uogas.

Kulinaro patarimas. Jei maskarponės sūrio kremą pakeisite naturaliu jogurtu, desertas bus mažiau kaloringas.  

Receptai
Receptas: Vanilinis kremas su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Pienas: 350.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š. (ir 2 valg. š. braškių masei)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinėlė: 200.00 ml
Cukrus: 30.00 g (ir 6 valg. š. braškių masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Braškės: 500.00 g (braškių masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių braškių masei)
Kaip gaminti

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą.

2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje.

3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite krakmolo mišinį, dar kartą užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

4. Paruoškite užpilą: uogas, cukrų ir citrinų sultis pakaitinkite ant mažos ugnies (apie 10 min.). Krakmolą išmaišykite su keliais šaukštais šalto virinto vandens, įmaišykite šaukštą braškių masės, tada maišant supilkite į verdančią visą masę ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite, bet neleiskite sustingti.

5. Vanilinį kremą ir braškių masę (kai bus vienodos temperatūros) susluoksniuokite skaidraus stiklo taurėse. Puoškite šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis ir laikykite šaldytuve, kol gerai sustings.

Patarimas. Bet kokį braškių desertą tinka puošti šokoladu: vos juntama uogų rūgštelė ir kartokas šokolado saldumas – puikus derinuys!  

Receptai
Receptas: Salotos su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 5.00 vnt. (lapai)
Špinatai: 1.00 sauja (lapeliai)
Braškės: 6.00 vnt.
Varškė: 2.00 valg. š. (grūdėtoji)
Granatas: 1.00 vnt. (sultys kartu su grūdeliais)
Kaip gaminti

1. Salotų ir špinatų lapelius suplėšykite, pridėkite perpjautų perpus braškių, užkrėskite ant viršaus grūdėtos varškės porą šaukštų ir apliekite granatų sultimis (kartu su grūdeliais).

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Receptai
Receptas: Citrinų ir braškių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 750.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Braškės: 350.00 g (šviežios)
Mėlynės: 150.00 g (šviežios)
Citrinos: 1.00 vnt. (250 ml šviežiai spaustų sulčių, 1 citrinos tarkuota žievelė ir papuošimui kelios riekelės)
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės.
  2. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į prikaistuvį su atvėsusiu cukraus sirupu supilkite trintas uogas ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įdėkite kelis citrinų griežinėlius.
  3. Prieš patiekdami, palaikykite porą valandų šaldytuve. Skanaus!

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 1,5 l citrinų ir braškių gėrimo.

Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“

Receptai
Receptas: Pyragaičiai su braškėmis ir migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 25.00 g
Marcipanas: 200.00 g
Braškės: 400.00 g
Miltelinis cukrus: 25.00 g
Migdolai: 25.00 g (skrudintos plokštelės)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite į šešis gabalėlius, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabadykite šakute.

2. Tešlos gabalėlių kraštus aptepkite tirpintu sviestu.

3. Ant tešlos uždėkite po kelis griežinėlius marcipano. Ant jų eilėmis uždėkite braškių griežinėlių.

4. Viršų apšlakstykite trupučiu tirpintu sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus. Išėmę apibarstykite migdolų plokštelėmis, patiekite su ledais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptai
Receptas: Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 6.00 vnt. (didelės šviežios)
Riešutai: 50.00 g (saujelė mėgstamų (kedrinių pinijų, migdolų drožlių))
Gražgarstės: 20.00 g (saujelė lapelių)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų.

3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.

Receptai
Receptas: Maskarponės putėsiai su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 1.00 st. (arba trintos braškių uogienės be cukraus)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės citrinos žievelės ir sultys)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Želatina: 10.00 g
Maskarponės sūris: 200.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Cukrus: 40.00 g (miltelinio)
Vanilė: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Kaip gaminti
  1. Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
  3. Maskarponės sūrį išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės sėklomis, palengva pildami plonyte srovele įplakite braškių tyrę ir želatiną.
  4. Atskirame inde grietinėlę suplakite iki standumo, tada labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite ją į maskarponės ir braškių masę.
  5. Putėsius išdėliokite į dailius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Tiekite papuošusi šaldytomis uogomis ir mėtų lapeliais (nebūtinai).

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Saldūs kukulaičiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Mielės: 20.00 g
Pienas: 1800.00 ml
Miltai: 250.00 g
Cukrus: 130.00 g (50 g tešlai ir 80 g padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 st. (kepimui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Braškės: 500.00 g (šviežių arba šaldytų - padažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebios)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite.
  2. Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis.
  3. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min.
  4. Bulves, mieles su pienu, miltus, cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinį supilkite į dubenį ir išplakite elektriniu plakikliu. Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie valandą, kol pakils.
  5. Braškes išsukite trintuvu (kelias palikite papuošti), pertrinkite pro sietelį, kad neliktų sėklų, tada sumaišykite su vanile.
  6. Į karštą aliejų šaukštu leiskite kukulaičius ir iškepkite. Tada išgriebkite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.
  7. Braškių padažo pilkite ant kukulaičių ir tiekite su grietinėle ir cukraus pudra.
Receptas: Plokštainis su želė
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (tešlai ir 3 valg. š. kremui)
Vanilinis cukrus: 32.00 g (po pakelį (16 g) tešlai ir kremui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (6 tešlai ir 2 kremui)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (kremui)
Manai: 100.00 g (kremui)
Džemas: 150.00 g (braškių, kremui)
Braškės: 1.00 kg (viršutiniam sluoksniui)
Želė: 2.00 vnt. (2 pakeliai braškių želė, viršutiniam sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

2. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą skardą aukštais kraštais ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 20 min.

3. Pieną užvirinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite manus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinėlę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.

4. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite pieno masę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens imkite perpus mažiau).

5. Plokštainį bent kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.   

Receptai
Receptas: Sausainių ir braškių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kakava: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Grietinė: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g (2 pakeliai (po 180 g) sausainių „Gaidelis“ ar panašių)
Braškės: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes.

2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės.

3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes.

4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Bananų ir braškių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt.
Braškės: 3.00 st.
Sultys: 3.00 st. (apelsinų)
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir tiekite papuošę braškėmis.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g
Vynas: 100.00 ml (desertinis)
Braškės: 400.00 g
Miltelinis cukrus: 50.00 g
Maskarponės sūris: 250.00 g
Grietinėlė: 284.00 ml (plakama)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).

2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.

3. Į litro talpos indą sudėkite pusę kiekio išmirkusių trupinių, tolygiai paskirstykite.

4. Pusę kiekio braškių su milteliniu cukrumi gerai sutrinkite šakute ir supilkite ant sausainių masės.

5. Maskarponę išsukite, įmaišykite plaktą grietinėlę. Jei mišinys per tirštas, įmaišykite truputį pieno.

6. Ant sausainių ir trintų braškių inde uždėkite pusę maskarponės masės. Taip sluoksniais sudėkite visus mišinius.

7. Ant deserto viršaus uždėkite sveikų arba perpus perpjautų uogų. Laikykitešaldytuve, kol sustings. Patiekti šaltą.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptai
Receptas: Braškių salotos su rūkytu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairios)
Braškės: 10.00 vnt.
Sūris: 6.00 vnt. (nedideli rūkyto sūrio rutuliukai)
Balzaminis padažas: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
  3. Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nemaža sviestinės salotos gūžė)
Braškės: 1.00 st.
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstami)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Balzaminis padažas: pagal skonį 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žalieji)
Kaip gaminti
  1. Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
  3. Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio). 
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką