Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvai ir greitai: bulgariškas obuolių pyragas

Jokio tešlos kočiojimo, tačiau rezultatas - nuostabus! Būtinai išmėginkite šį obuolių pyrago receptą.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Jums reikės:

  • 4 didelių obuolių,
  • 80 g miltų,
  • 130 g cukraus,
  • 80 g manų kruopų,
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • 100 g smulkintų graikinių riešutų,
  • 100 g šalto sviesto.

Pabarstymui:

  • 1 valg. š. cukraus,
  • 1 arb. š. cinamono.

Gaminimas:

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite pusę atšaldyto sviesto.

Paruoškite pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius. Gautą masę padalinkite į tris dalis.

Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais. Obuolių masę padalinkite į dvi dalis.

Ant tarkuoto sviesto kepimo formoje užberkite trečdalį sausos masės, o ant jos – pusę obuolių masės.

Tada – vėl dalį sausos masės, ant jos – likusius obuolius ir galiausiai, ant viršaus – vėl sausą masę.

Pabaigai užtarkuokite likusį sviestą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite cukrumi bei cinamonu.

Pyragą patiekite šiek tiek praaušusį. Labai gardu su ledais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius