Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 12d. 14:09

Bulvių košės apkepas, kuriam pravers likučiai: skaniname sūriu, žirneliais, svogūnų laiškais

Bulvių košės apkepas
Vida Press nuotr. / Bulvių košės apkepas

Apkepus mėgstame daugelis, ypač tie, kam prisieina triūsti virtuvėje ir maitinti visą šeimą – darbo su jais (dažniausiai) nedaug. Šis apkepas puikus tuo, jog labai lengvai pasiduoda improvizacijoms – galite papildyti mėgstamomis daržovėmis, žalėsiais, kokį sūrį naudoti, taip pat jūsų valia. Be to, bulvių galite net nevirti specialiai, nes tiks košės likučiai, žinoma, jų turėtų būti nemažai.

Ingredientai (4 asm.):

  • 600–700 g virtų ir sugrūstų bulvių (arba vakarykštės bulvių košės);
  • 2 saujos žaliųjų žirnelių, šaldytų;
  • 2–3 saujos svogūnų laiškų, sukapotų;
  • 0,5 st. grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė);
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g mėgstamo sūrio (tinka skirtingos rūšys, pvz., po gabaliuką čederio ir fetos);
  • 50 g sviesto;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • dosnus žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės kaitros ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite smulkintus svogūnų laiškus, pakepinkite minutę kitą, kol suglebs ir pakvips. Suberkite žirnelius, pakepkite dar porą minučių, kol sušils. Keptuvę nukelkite nuo kaitros.

2. Sūrį susmulkinkite – sutrupinkite (pvz., fetos) arba sutarkuokite. Kiaušinius atskirame dubenėlyje paplakite kartu su grietinėle.

3. Keraminį ar stiklinį indą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

4. Į didelį dubenį dėkite trintas bulves (ar bulvių košę), jei košė nebėra puri, sušokusi į gabalus, išpurenkite. Į bulvių masę pilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį, berkite pakepintus svogūnus bei žirnelius, galiausiai suberkite sūrį, druską ir pipirus. Dideliu šaukštu ar mentele atsargiai viską išmaišykite – stenkitės labai intensyviai įrankiu nemakaluoti ir nesikarščiuoti, tegul žirneliai, stambesni fetos gabaliukai išlieka nesugrūsti.

5. Perdėkite masę į jau paruoštą kepimo formą ir dėkite kepti. Kepkite apie 20–25 min., kol viršus gražiai parus. Jei norite, į kepimo pabaigą pamėtykite ant apkepo viršaus sviesto gabaliukų.

6. Leiskite kiek pravėsti ir tiekite. Tinka valgyti su grietine, jogurto padažu, grietinės-agurkų-svogūnų laiškų salotomis.

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką