Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 kovo 14d. 17:00

„Bulvių košės“ receptas: angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti pyragėliai
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti pyragėliai

Šių pyragėlių tešla yra fantastiška! Lengvai kočiojama ir kočiojimo metu negrįžtanti atgal, lengvai formuojama, elastinga, bet kartu ir tvirta, kepimo metu ji neplyšta, tad neišbėga įdaras. Ragaujant iškeptus pyragėlius iš pradžių tešla gali atrodyti kietoka, bet burnoje ji ištirpsta, nes yra pagaminta kiaulienos taukų pagrindu. Na, o įdarui – kiaulienos sprandinė, šoninė ir lašinukai. Kas gali būti geriau!

Pyragėlius formavau paprastame cilindro formos puodelyje. Anglai naudoja specialius, forma panašius į svarelį medinukus, kuriuos vadina dolls ir pyragėlių karkasą formuoja ne viduje, kaip aš dariau, o iš išorės. Bet patogiausia būtų nusipirkti mažas formeles aukštesniais nuimamais kraštais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine
Tinklaraštininkės nuotr. /Angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine

Ingredientai:

tešlai:

  • 200 ml vandens;
  • 160 g kiaulienos taukų;
  • 2 rozmarino šakelės;
  • 10 g druskos;
  • 500 g kvietinių miltų;
  • 2 išplakti kiaušiniai.

įdarui:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • 120 g karšto rūkymo mėsingos šoninės;
  • 100 g kiaulienos lašinių;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolio sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių grūdelių;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis pjaustytų šalavijo lapelių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

taip pat reikės:

  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 1 valg. šaukšt. vandens.

Gaminimas:

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite taukus, rozmarino šakeles ir užvirkite. Pavirkite ant silpnos kaitros kelias minutes, kad rozmarinas atiduotų aromatus.

2. Miltus ir druską supilkite į maišyklės dubenį, taip pat supilkite ir kiaušinius. Maišykite tešlos kabliu 2–3 minutes vidutiniu greičiu.

3. Iš vandens ir taukų mišinio ištraukite rozmariną. Karštą skystį, maišant vidutiniu greičiu, pamažu supilkite į tešlą. Maišykite 3–4 minutes arba kol tešla taps vientisa. Tešla gali pasirodyti iš pradžių skystoka, bet atvėsusi ji sutvirtės. Atvėsinkite tešlą kambario temperatūroje ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Įdarui pusę sprandinės sumalkite mėsmale per vidutinio tankumo sietelį. Likusią sprandinės dalį, lašinius ir šoninę supjaustykite kubeliais. Visa mėsa ir lašiniai malami ir pjaustomi turi būti kuo šaltesni. Antraip įdaras nesusijungs į vientisą konsistenciją. Sudėkite į mėsos masę prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Jei iš karto nenaudosite, įdėkite į šaldytuvą.

5. Atvėsintą tešlą pasverkite, padalinkite į 7 lygias dalis ir nuo kiekvienos dar atgnybkite po 25 g gabaliuką. Išeis 7 didesni gabaliukai pagrindui ir 7 mažesni – dangteliams. Suformuokite iš visų gabaliukų kamuoliukus.

6. Įdarą taip pat padalinkite į 7 lygias dalis ir suformuokite cilindriukus.

7. Pasiruoškite cilindro formos puodelį pyragėlių formavimui ir dar vieną puodelį šiek tiek mažesnio skersmens dugnu.

8. Didesnį tešlos gabaliuką išplokite į apvalų blynelį ir su mažesniu puodeliu paspauskite, kad tešloje išsiplotų dugnelis ir susiformuotų storesni krašteliai. Visą tą išplotą tešlą įdėkite į gerai išmiltuotą didesnį puodelį ir spausdami tešlos kraštelius kelkite ją į viršų, kad išeitų aukšti krašteliai.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pyragėlių formavimas
Tinklaraštininkės nuotr. /Pyragėlių formavimas

9. Įdėkite į vidų įdaro cilindriuką ir iškratykite iš puodelio.

10. Iš mažesnio tešlos gabaliuko iškočiokite apvalų apskritimą, išspauskite viduryje nedidelę skylutę (kepimo metu garams išeiti), uždėkite ant pyragėlio ir užspauskite kraštelius. Aptepkite kiaušinio trynio ir vandens plakiniu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuoti pyragėliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuoti pyragėliai

11. Pyragėlius kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių arba kol gražiai apskrus ir pro skylutę bėgs skaidrios sultys.

12. Pyragėlius galima valgyti karštus su bulvių koše ir stipriu jautienos sultinio padažu arba šaltus.

Tinklaraštininkės nuotr. /Angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine
Tinklaraštininkės nuotr. /Angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

26:32
00:48
26:34

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką