Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 20d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Gal aštuonkojų kasdien ir nevalgome, tačiau sulaukę savaitgalio ar kokios nors progos išbandykite patiekalą, kuris nustebins. Kreminė bulvių košė, salsvi, anyžiais kvepiantys pankoliai idealiai tinka prie minkštutės aštuonkojo mėsos.

Ingredientai:

  • apie 1 kg šviežio išvalyto aštuonkojo;
  • 1 svogūnas;
  • 0,5 aitriojo pipiro;
  • 0,5 nedidelio pankolio;
  • 5 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų grūdelių (juodųjų ir kvapiųjų);
  • 2 lauro lapai;
  • kelių petražolių stiebeliai, čiobrelio ar mairūno šakelės.

bulvių košei:

  • kelios bulvės;
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • druskos.

pankoliams:

  • 2 nedideli pankoliai;
  • druskos;
  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto.

papildomai:

  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto;
  • 1 šaukštas paprasto sviesto;
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių;
  • kelios šviežio čiobrelio šakelės.

Gaminimas:

1. Į vandenį puode sudėkite daržoves ir prieskonius. Užvirkite, įdėkite aštuonkojį ir virkite 1–1,5 valandos arba kol suminkštės. Aštuonkojį atvėsinkite sultinyje.

2. Aštuonkojį ištraukite iš sultinio, supjaustykite norimo dydžio gabalais (aš karštam patiekalui nusipjoviau kojas, visą kitą palikau salotoms. Vieno kilograminio aštuonkojo užteko dviems žmonėms dviems vakarienėms).

3. Sudėkite į keptuvę lydytą sviestą, įkaitinkite, sudėkite aštuonkojo kojas ir vartydami trumpai apkepkite, kad perkaistų. Baigiant kept sudėkite saldžiosios paprikos miltelius, čiobrelio lapelius, trumpai pakaitinkite, sudėkite paprastą sviestą, nuimkite keptuvę nuo kaitros ir maišykite, kol sviestas ištirps.

4. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, sugrūskite, sudėkite sviestą, grietinę ir gerai išmaišykite.

5. Pankolius perpjaukite išilgai. Sudėkite į keptuvę kartu su sviestu ir kepkite uždengę ant silpnos kaitros retkarčiais pavartydami, kol suminkštės. Pagardinkite druska.

6. Patiekite apkeptas aštuonkojo kojas su bulvių koše ir pankoliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką