Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 spalio 13d. 16:00

„Bulvių košės“ receptas: azijietiškos salotos su baklažanais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintos salotos
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintos salotos
Azijietiškos salotos su baklažanais ir daržovėmis – skanios, traškios, gaivios, su rytietiška natele. Šioms salotoms reikia pabręsti, tad galima pasigaminti anksčiau. Tad atėjus metui pietauti ar vakarieniauti liks tik patiekti. Skanu valgyti vienas, o jei norisi sočiau, tinka kaip garnyras su žuvimi, mėsa, grybais ir t. t.

Aš patiekiau su azijietiškai marinuotomis ir keptomis kiaulienos nugarinės juostelėmis. Padažo vaidmenį atliko „marškinėliuose“ virtas kiaušinis.

Ingredientai:

  • 1 baklažanas;
  • aliejaus (kepimui);
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 1 morka;
  • gabaliukas moliūgo;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintos kalendros (arba petražolių);
  • 2 valg. šaukšt. skrudintų sezamų sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 1 valg. šaukšt. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus
  • 1 valg. šaukšt. druskos + 0,5 valg. šaukšt. druskos.
Tinklaraštininkės nuotr. /Azijietiškos salotos su baklažanais
Tinklaraštininkės nuotr. /Azijietiškos salotos su baklažanais

Gaminimas:

1. Baklažanus supjaustykite lazdelėmis, užpilkite šaukšteliu druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti. Po 30 minučių perplaukite ir gerai nusausinkite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų lazdeles ir kepkite kartais pamaišydami, kol švelniai apskrus. Atvėsinkite.

3. Papriką, morką, moliūgą ir svogūną supjaustykite šiaudeliais. Česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite.

4. Į dubenį sudėkite baklažanus, papriką, morkas, moliūgus, svogūną, smulkintus česnaką ir aitriąją papriką, žoleles, sezamų sėklas. Supilkite sezamų aliejų, actą, 0,5 šaukštelio druskos, cukrų, sojos padažą ir gerai išmaišykite.

5. Dėkite salotas į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom, kad subręstų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Azijietiškos salotos su baklažanais
Tinklaraštininkės nuotr. /Azijietiškos salotos su baklažanais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tausokime maistą kartu

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

00:50
01:14
00:27

Esports namai

Maistas

15MAX

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką