Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 23, 13:00

„Bulvių košės“ receptas: beliašai su kiauliena arba plaučiais

Beliašai – riebaluose kepti tešlos pyragaičiai, paplitę Volgos totorių ir baškirų virtuvėse. Pyragėliai gaminami iš neraugintos arba raugintos tešlos ir dažniausiai įdaromi malta mėsa ir svogūnais. Įdarą rinkitės vieną iš dviejų. Jei norite išbandyti abu receptus, įdarų produktų kiekius mažinkite dvigubai.
Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminti beliašai
Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminti beliašai / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų;
  • 2 stiklinės pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 14 šaukštų aliejaus;
  • 12 g sausų mielių;
  • 2 šaukšteliai cukraus;
  • 2 šaukšteliai druskos.

kiaulienos įdarui:

  • 800 g kiaulienos sprandinės;
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

plaučių įdarui:

  • 800 g virtų plaučių;
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 2 šaukštai lydyto sviesto (kepimui).

Gaminimas:

1. Pieną pašildykite, kad būtų šiltas, bet nekarštas. Sudėkite į jį cukrų, mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi. Įplakite į pieną kiaušinius.

2. Į dubenį supilkite persijotus miltus, suberkite druską, supilkite aliejų ir pieną su mielėmis. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti labai minkšta, todėl geriau iš pradžių berkite mažiau miltų, paskui kiekį galite padidinti.

3. Dėkite išminkytą tešlą į dubenį, uždenkite plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai.

4. Kiaulieną sumalkite su svogūnais. Sumaišykite su druska, pipirais.

5. Jei gaminsite beliašus su plaučiais, virtus plaučius sumalkite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite maltus plaučius, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ir atvėsinkite.

6. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite. Padalinkite į gabaliukus po 50–55 g. Suformuokite delnais iš gabalėlių gražius rutuliukus.

7. Kiekvieną tešlos rutuliuką išplokite, pirštais išformuokite blynelius. Dėkite į blynelio centrą 35–40 g įdaro, šiek tiek jį paplokite. Suimkite tešlos blynelio kraštelius palikdami viduryje nedidelę skylutę.

8. Kepkite beliašus karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Aliejus neturi būti labai karštas! Antraip tešlą per greitai iškeps, o įdaras liks dar neiškepęs.

9. Beliašai skaniausi su karštu naminiu sultiniu. Kad skrandis juos lengviau virškintų, šalia patiekite marinuotų arba raugintų daržovių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Beliašai
Tinklaraštininkės nuotr. /Beliašai

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką