Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 27d. 16:00

„Bulvių košės“ receptas: brokolių, morkų ir burokėlių duonelės be glitimo

Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos duonelės
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos duonelės

Šios sočios brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (angl. – flatbread) gaminamos daržovių, migdolų miltų ir kiaušinių pagrindu. Jos tinka netoleruojantiems glitimo, praktikuojantiems „Paleo“ ir „Whole30“ mitybą ar norintiems pailsėti nuo miltų ir įtraukti į racioną daugiau daržovių ir riešutų.

Brokolių duonelė

Ingredientai:

  • 200 g smulkinto brokolio;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g migdolų miltų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. mėgiamų džiovintų žolelių.

Gaminimas:

1. Brokolį susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

2. Smulkintus brokolius sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais, žolelėmis.

3. Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

4. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

5. Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Sumuštinis su brokolių duonele
Tinklaraščio archyvo nuotr./Sumuštinis su brokolių duonele

Morkų duonelė

Ingredientai:

  • 200 g žiedinio kopūsto;
  • 140 g morkų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g migdolų miltų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Morkas ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

2. Smulkintas morkas ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

3. Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

4. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

5. Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Sumuštinis su morkų ir burokėlių duonele
Tinklaraščio archyvo nuotr./Sumuštinis su morkų ir burokėlių duonele

Burokėlių duonelė

Ingredientai:

  • 200 g žiedinio kopūsto;
  • 150 g burokėlių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g migdolų miltų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Burokėlius ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

2. Smulkintus burokėlius ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

3. Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

4. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta.

5. Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Kviečiame anties

Video

08:17
00:52
08:29

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką