Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 15d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: bulvių plokštainis su antiena

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Orai šyla ir sunkokų ar apysunkių bulvinių patiekalų norėsis mažiau. Tačiau kol orai permainingi, o pernykščio derliaus bulvės dar visai padorios, kartais galima ir pasilepinti – išsikepkite pagerintą ir, galbūt, net gerokai nustebinsiantį bulvių plokštainį su antiena.

Ingredientai:

  • 340 g antienos kulšelių mėsos su oda;
  • 800 g bulvių;
  • 3 svogūnai;
  • 150 ml pieno;
  • 100 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • džiovinto čiobrelio;
  • džiovinto šalavijo;
  • malto muskato riešuto.

padažui:

  • 150 g rūkytų arba sūdytų kiaulienos lašinių;
  • 2 svogūnai;
  • grietinės.

Gaminimas:

1. Nuo anties kulšelių mėsos nulupkite arba nupjaukite odeles. Mėsą šiek tiek pasmulkinkite. Nuo odelių nupjaukite riebaliukus ir pasmulkinkite – juos vėliau sukepsite su svogūnais.

2. Kulšelių mėsą valandą pamarinuokite su druska, pipirais, muškato riešutui ir čiobreliu.

3. Du svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje pačirškinkite nuo odelių nupjaustytus riebaliukus. Kai jie suspirgės, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.

4. Bulves sutarkuokite kartu su likusiu žaliu svogūnų, sudėkite varškę. Užplikykite bulvių masę karštu pienu. Įmaišykite į bulvių masę kepintus svogūnus, šiek tiek paplaktus kiaušinius, kulšelių mėsą, prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Ant plokštainio viršaus sudėliokite ančių kulšelių odeles. Pagardinkite jas druska ir pipirais.

5. Dėkite plokštainį į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160°C, kepkite toliau, kol gražiai apskrus.

6. Padažui lašinius ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę pjaustytus lašinukus ir kepinkite, kol taps spirgučiais, sudėkite svogūnus, kepkite, kol jie suminkštės. Pagardinkite pipirais.

7. Patiekite plokštainį su spirgučių padažu ir grietine.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Bulvių plokštainis su antiena
Tinklaraščio archyvo nuotr./Bulvių plokštainis su antiena

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką