Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 3d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Pesto padažus galite gaminti ne tik iš prieskoninių žolelių (bazilikų, petražolių ir pan.), bet ir iš daugumos darže augančių daržovių lapų: ridikėlių, burokėlių, morkų, mongoldų, lapinių kopūstų ir t.t (stenkitės rinkti jaunus lapus). Padažus taip pat galite paskaninti piktžolėmis: žliūgėmis, balandomis, galinsogomis, garšvomis, dilgėlėmis, kiaulpienių lapeliais. Tik su piktžolėmis nereiktų persistengti, kad per didelis kiekis jų gydomųjų savybių nesuveiktų atvirkščiai...

Pesto padažams dažniausiai naudoju panašias proporcijas. Šioje nuorodoje rasite įvairias žolelių, sėklų ir riešutų, aliejų variacijas padažo gamybai. Beje, pesto padažai puikiai šaldomi, todėl kiekvieną vasarą verta prisiruošti atsargų žiemai.

Ingredientai:

  • 3 saujos smulkintų jaunų burokėlių lapų (naudojau baltųjų burokėlių lapus);
  • 3 valg. šaukšt. skrudintų moliūgų sėklų;
  • 1/3 stiklinės moliūgų sėklų aliejaus;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • ~50 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • druskos;
  • juodųjų maltų pipirų.

Gaminimas:

Sudėkite į smulkintuvo indą burokėlių lapus, sutarkuotą sūrį, moliūgų sėklas, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite. Įberkite druskos, pagardinkite pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir pamažu pilant likusį aliejų susmulkinkite viską iki vientisos masės. Jei norėsis skystesnio padažo, įpilkite dar aliejaus.

Panaudojimas: Burokėlių lapų pesto galite naudoti kaip užtepą ant duonos. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms sumaišius lygiomis dalimis su majonezu arba aliejumi.

Pastaba: burokėlių lapų pesto idealiausia suvalgyti per dvi dienas.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką