Ingredientai:
- 500 g cukinijos;
- 1 šaukštelio druskos;
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto (kepimui);
- 2 kiaušinių;
- šviežiai maltų pipirų;
- 1 šaukšto kokosų miltų;
- 2 šaukštų tapijokos miltų.
taip pat reikės:
- sūdytos lašišos;
- ikrų.
Gaminimas:
1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad cukinija išleistų savo sultis. Po pusvalandžio cukinijų masę nuvarvinkite, gerai nuspauskite.
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su lydytu sviestu. Baigiant kepti, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.
3. Cukinijų masę sumaišykite su kepintais svogūnais ir likusiais ingredientais.
4. Blynelius kepkite keptuvėje su lydytu sviestu. Kad iškepę blyneliai būtų gražiai apvalūs, tešlą į keptuvę galite sudėti naudodami konditerinį žiedą.
5. Patiekite blynelius su ikrais arba lašiša.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Iš viso 33,50 €
