Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 28d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša (be glitimo)

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša

Cukinijų naikinimas kai kuriems žmonėms kelia nemenkų iššūkių, tačiau tik ne tiems, kas jas mėgsta ir nepatingi paieškoti naujų receptų! Vieną tokių siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė ir hotdogų meistrė Laura. Išbandykite!

Ingredientai:

  • 500 g cukinijos;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto (kepimui);
  • 2 kiaušinių;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 1 šaukšto kokosų miltų;
  • 2 šaukštų tapijokos miltų.

taip pat reikės:

  • sūdytos lašišos;
  • ikrų.
Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų blyneliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų blyneliai

Gaminimas:

1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad cukinija išleistų savo sultis. Po pusvalandžio cukinijų masę nuvarvinkite, gerai nuspauskite.

2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su lydytu sviestu. Baigiant kepti, sudėkite smulkintas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar kelias minutes.

3. Cukinijų masę sumaišykite su kepintais svogūnais ir likusiais ingredientais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Formuojami blyneliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Formuojami blyneliai

4. Blynelius kepkite keptuvėje su lydytu sviestu. Kad iškepę blyneliai būtų gražiai apvalūs, tešlą į keptuvę galite sudėti naudodami konditerinį žiedą.

5. Patiekite blynelius su ikrais arba lašiša.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša
Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Kviečiame anties

Video

02:04
00:59
07:47

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką