Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 24d. 16:01

„Bulvių košės“ receptas: dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas

Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas pyragas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas pyragas

Prasidėjo šviežių žolių sezonas, apsidairykite, kur jos žaliuoja (būtinai – atokesnėje, nuo eismo srautų kuo labiau nutolusioje vietoje), prisiskinkite ir įtraukite į savo valgiaraštį. Išbandykite pyrago receptą, kuriuo dalijasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Ingredientai:

pagrindui:

  • 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
  • 50 g šalto sviesto;
  • 70 g miltų;
  • 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 didelis kiaušinio trynys.

įdarui:

  • 2 dideli svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 100 g dilgėlių ūglių;
  • 80 g jaunų garšvų lapelių;
  • 20 g jaunų kiaulpienių lapelių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 250 ml grietinėlės;
  • 50 g kietojo sūrio;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto;
  • 60 g Gorgonzolos sūrio.
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepti paruoštas dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepti paruoštas dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas

Gaminimas:

1. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Atvėsinkite.

3. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių-grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.

4. Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.

5. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus – nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių-grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūrio.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Gaminamas dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Gaminamas dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas

6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

7. Skaniausias šis pyragas kitą dieną. Mes jį valgėme su pesto padažu, pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką