Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 29d. 18:00

„Bulvių košės“ receptas: du kartus virta kiauliena kiniškai „Hui Guo Rou“

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

„Hui Guo Rou“ patiekalas kilęs iš Pietų Kinijos provincijos Sičuano. Kiaulienos papilvė apverdama prieskoniniame vandenyje, atvėsinama, supjaustoma griežinėliais ir antrą kartą verdama (kepama), bet jau aliejuje ir pabaigiama kepti su įvairiomis daržovėmis ir padažu.

Ingredientai:

  • 500 g neriebios kiaulienos papilvės (naudojau šoninę);
  • gabaliukas šviežio imbiero (1–2 cm ilgio);
  • 1 svogūno laiškų stiebas;
  • 1 arbat. šaukšt. Sičuano pipirų grūdelių.

taip pat reikės:

  • 2 griežinėliais pjaustyti valgomieji svogūnėliai;
  • 3 griežinėliais pjaustytos skiltelės česnako;
  • gabaliukas (1–2 cm ilgio) griežinėliais pjaustyto šviežio imbiero;
  • 0,5 valg. šaukšt. fermentuotos sojų pastos;
  • 2 nedideli kininiai kopūstai (angl. bok-choy), išilgai perpjauti į kelias dalis;
  • aliejaus (kepimui);
  • 1 valg. šaukšt. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. mirino – ryžių vyno (arba rudojo cukraus);
  • 3 valg. šaukšt. žuvų padažo.

Gaminimas:

1. Į puodą su vandeniu įdėkite papilvę, užvirkite, nugraibykite putas. Sudėkite pasmulkintą imbierą, svogūno laiškus, pipirus ir virkite ant mažos kaitros 30 minučių. Ištraukite šoninę iš vandens, nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.

2. Atvėsusią papilvę supjaustykite plonais (apie 0,5 cm storio) griežinėliais.

3. Kiniškoje (wok) keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelis papilvės griežinėlius ir kepkite vartydami, kol jie pradės riestis. Iškepusią papilvę atidėkite į šoną.

Tinklaraštininkės nuotr./Du kartus virta kiauliena kiniškai „Hui Guo Rou“
Tinklaraštininkės nuotr./Du kartus virta kiauliena kiniškai „Hui Guo Rou“

4. Dėkite į kiniškoje keptuvėje įkaitintą aliejų valgomuosius svogūnėlius, česnakus, imbierą ir švelniai apkepkite. Sudėkite sojų pupelių pastą, kepkite maišydami apie minutę. Sudėkite kininius kopūstus, kepkite maišydami, kol jie apvys. Sudėkite į keptuvę iškeptą papilvę, supilkite sezamų aliejų, sojos padažą, miriną, žuvų padažą, viską gerai išmaišykite.

5. Patiekite su virtais ryžiais.

Tinklaraštininkės nuotr./Du kartus virta kiauliena kiniškai „Hui Guo Rou“
Tinklaraštininkės nuotr./Du kartus virta kiauliena kiniškai „Hui Guo Rou“

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Video

01:16
50:52
01:24

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką