Dabar populiaru
Publikuota: 2020 balandžio 29d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta duona, įdaryta žolelių pesto padažu
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui – nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau. Purios ir labai skanios duonos receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė, profesionali kulinarė Laura.

Ingredientai:

  • 60 g minkšto svieso;
  • 200 ml pieno;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 30 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 350-400 g miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos.

įdarui:

  • 50 ml augalinio aliejaus;
  • 60-100 g žalumynų (tinka špinatai, bazilikai, petražolės, jauni ridikėlių, morkų lapai, laukinės žolės, galite žoles maišyti. Aš gaminau ridikėlių lapų pesto);
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas:

1. Pieną pašildykite tiek, kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į elektrinio kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite. Pastatykite šiltai 15-20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.

2. Į mielių masę sudėkite trynius, sviestą, įsijokite 200 g miltų su druska ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.

3. Įdarui sutrinkite smulkintuvu žalumynus su aliejumi ir česnako skiltelėmis (aš pesto padažą buvau pagaminusi anksčiau, todėl jo dėjau iš akies, man atrodo, išėjo šiek tiek daugiau, nei nurodyta originaliame recepte).

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duona, įdaryta žolelių pesto padažu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duona, įdaryta žolelių pesto padažu

4. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį pesto padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duonos formavimas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duonos formavimas

5. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30-40 minučių, kad pakiltų

6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duona, įdaryta žolelių pesto padažu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką