Ingredientai:
- 150 ml šviesaus alaus;
- 50 ml grybų mirkinio;
- 30 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
- apie 350 g miltų kvietinių miltų;
- 50 g ruginių miltų;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 50 g sviesto;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
papildomai:
- saujelė džiovintų grybų;
- 50 g sviesto;
- 4 skiltelės česnako;
- 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (čederis taip pat tinka).
Gaminimas:
1. Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir mirkykite 2 valandas.
2. Alų ir 50 ml grybų mirkinio pašildykite tiek, kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į elektrinio virtuvės kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite ir pastatykite šiltai 15-20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.
3. Į mielių masę sudėkite trynius, tirpintą sviestą, ruginius miltus, druską, persijokite 200 g kvietinių miltų ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.
4. Duonos įdarui ištirpinkite sviestą, sudėkite į jį smulkintas česnako skilteles ir švelniai pakepinkite. Sudėkite išmirkytus pasmulkintus grybus. Kepkite maišydami dar porą minučių. Supilkite likusį grybų mirkinį ir virkite, kol jis nugaruos. Liks koncentruoto skonio sviestas su česnakais ir džiovintais grybais.
5. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį grybų padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę. Kaip suformuoti pynę rasite šioje nuorodoje. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30-40 minučių, kad pakiltų.
6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!