Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 9d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta galetė
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta galetė

„Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Ingredientai:

tešlai:

  • 170 g kvietinių miltų;
  • 115 g šalto sviesto;
  • 1 šaukštelis česnakų miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • keli šaukštai šalto vandens.

įdarui:

  • 300 g žalių pomidorų (nesunokusių);
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio;
  • 80 g kreminio ožkos pieno sūrio;
  • 1 šaukštas prieskoninių žolelių mišinio (raudonėlių, bazilikų, petražolių).

taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio trynio.

Gaminimas:

1. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir česnakų milteliais.

2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sviesto gabaliukų. Įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir suspauskite tešlą į rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.

3. Kol tešlą bręs šaldytuve, pomidorus supjaustykite 3-4 mm griežinėliais, apibarstykite druska, gerai permaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių, kad druska ištrauktų iš pomidorų sultis. Po 30 minučių pomidorus perplaukite po tekančiu vandeniu ir gerai nusauskinkite.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Suformuota ir kepimui paruošta galetė
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Suformuota ir kepimui paruošta galetė

4. Subrendusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite apie 25 cm skersmens apskritimą. Apskritimo vidurį pabarstykite 1 šaukštu kietojo sūrio palikdami tešlos kraštus laisvus (juos reikės vėliau užlenkti, kaip matote nuotraukoje). Ant sūrio sudėkite pusę pomidorų, ant pomidorų – trupintą ožkos sūrį, žoleles, likusį kietąjį sūrį ir ant viršaus likusius pomidorus. Pomidorus dar galite pagardinti pipirais. Tešos kraštus užlankstykite. Patepkite su šlakeliu vandens paplaktu kiaušinio tryniu.

5. Galetę kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus. Skani šilta ir šalta.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos sūriu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos sūriu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

04:17
01:26
02:04

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką