Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 08 13, 19:30

„Bulvių košės“ receptas: grybai, konservuoti savo sultyse

Grybai, konservuoti savo sultyse – pats geriausias grybų konservavimo būdas. Kodėl? Nes nereikia acto, cukraus, o grybai išlaiko savo tikrąjį skonį. Išbandykite!
Tinklaraštininkė Laura ir jos konservuoti grybai
Tinklaraštininkė Laura ir jos konservuoti grybai / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg nuvalytų grybų (tinka baravykai, kiti baravykiniai grybai, voveraitės, ūmėdės, gudukai, kelmučiai, pievagrybiai ir t. t.);
  • 30 g druskos;
  • keli lauro lapeliai;
  • po kelis juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų grūdelius;
  • ant šaukštelio galo citrinos rūgšties (nebūtina).

Gaminimas:

1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, stambesnius pasmulkinkite.

2. Į puodą sudėkite grybus, druską ir virkite maišydami nuo užvirimo 15 minučių. Baigiant virti sudėkite prieskonius, įberkite trupučiuką citrinos rūgšties.

3. Karštus grybus supilkite į iškaitintus arba karštu vandeniu nuplikytus 0,5 l talpos stiklainius. Uždėkite švarius dangtelius. Dėkite stiklainius į puodą su verdančiu vandeniu (į puodo dugną įklokite rankšluostėlį, kad verdant stiklainiai neįtrūktų; vanduo stiklainiams turi būti iki pusės) ir virkite nuo užvirimo ant vidutinės kaitros 15 minučių. Stiklainius išimkite, užsukite iki galo dangtelius, apverskite žemyn dangteliais ir atvėsinkite. Jei naudosite mažesnės talpos stiklainius, kaitinti galite 10 minučių, jei didesnės – 25 minutes.

Kitas būdas – kaitinkite stiklainius orkaitėje pridengus dangteliais 100 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Po to užsukite iki galo dangtelius, apverskite žemyn dangteliais ir atvėsinkite.

4. Mažiau vandens turintiems grybams, tokiems kaip baravykams, supylus į stiklainius gali trūkti skysčio, todėl visada dėl visa ko įpilu papildomai 100 ml vandens ir įdedu papildomai 3 g druskos.

Pastabos:

  • Iš 1 kg grybų išeina 2 puslitriniai stiklainiai.
  • Grybus galite maišyti, bus tik skaniau.
Tinklaraštininkės nuotr. /Grybai, konservuoti savo sultyse
Tinklaraštininkės nuotr. /Grybai, konservuoti savo sultyse

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką