Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 20d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: įdaryta veršio širdis

Tinklaraštininkė Laura ir jos ruošta įdaryta veršio širdis
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos ruošta įdaryta veršio širdis

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn!

Ingredientai:

  • 1 didesnė veršio širdis;
  • druskos
  • 1 valg. šaukšt. lydyto sviesto.

įdarui:

  • 30 g kubeliais pjaustytos šalto rūkymo šoninės;
  • 0,5 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 100 g pasmulkintų pievagrybių (mažesnius padalykite į 4 dalis, didesnius – dar smulkiau);
  • 1 nedidelis smulkiai pjaustytas svogūnas;
  • 2 smulkintos česnako skiltelės;
  • 50 g špinatų lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • mažas žiupsnelis malto muskato riešuto;
  • mažas žiupsnelis cinamono;
  • 3 smulkinti šalavijo lapeliai;
  • 0,5 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.

Gaminimas:

1. Nupjaustykite nuo veršio širdies paviršiaus visus riebalus. Įpjaukite išilgai širdies raumenį, kiek įmanoma išskleiskite jį, atsargiai nupjaustykite raumenį jungiančias gyslas. Įtrinkite širdį druska.

2. Sudėkite į keptuvėje gerai įkaitintą sviestą šoninę ir pievagrybius, kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami dar kelias minutes, sudėkite česnaką, maišydami kepkite dar apie pusę minutės, sudėkite špinatų lapelius, prieskonius, žoleles, maišydami kepkite, kol špinatų lapeliai suvys. Įdarą atvėsinkite.

3. Ant išskleistos širdies raumens vidinės pusės tolygiai sudėkite įdarą. Suimkite priešingas raumens kraštines, suglauskite ir susmaigstykite mediniais smeigtukais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošta įdaryta veršio širdis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošta įdaryta veršio širdis

4. Įdarytą veršio širdį dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite iš visų pusių.

5. Dėkite apkeptą širdį į kepimo formelę ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių arba kol vidinė širdies temperatūra bus 60C.

6. Patiekite įdarytą veršio širdį su kukurūzų kruopų arba bulvių koše.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Įdaryta veršio širdis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Įdaryta veršio širdis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

RESTA 2019

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką