Virtinių lakštelių pakuotėje buvo daugiau nei 24 vnt., tad jei rasite pirkti tokių pačių lakštelių (nuotrauką pamatysite žemiau), įdaro kiekį padidinkite dar kokiu trečdaliu.
Ingredientai:
- 24 „Gyoza“ koldūnų tešlos lakštelių (pirkau šaldytus);
- 100 g kininio (kitaip – Pekino) kopūsto (žaliosios dalies);
- 2 svogūnų galvučių laiškų, susmulkintų;
- 115 g maltos kiaulienos;
- 1 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
- 1 valg. šaukšt. japoniško sojų padažo;
- 2 arbat. šaukšt. „Mirin“ (japoniško saldaus vyno);
- žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
- druskos.
patiekimui:
- 2 valg. šaukšt. smulkintų svogūnų laiškų;
- šlakas skrudintų sezamų sėklų aliejaus.
Gaminimas:
1. Atšildykite virtinių tešlą, jei nusipirkote šaldytą. Patarimas: kol gaminsite virtinius, tešlą visą laiką laikykite uždengę drėgnu rankšluostėliu, kad nedžiūtu. Ši tešla labai greitai džiūsta ir lankstant virtinius vėliau lūžinėja.
2. Įdarui smulkiai supjaustykite kininio kopūsto lapus (žaliąsias dalis) ir sumaišykite su malta kiauliena, smulkintais svogūnų laiškais, imbieru, česnaku, sojų padažu, „Mirin“. Pagardinkite įdarą druska ir pipirais.
3. Dėkite ant delno tešlos apskritimą, o į jo vidurį arbatinį šaukštelį įdaro. Aptepkite tešlos kraštus trupučiu vandens. Sulenkite tešlos lapelius per vidurį ir užspausdami kraštus suformuokite pusmėnulį. Pamokėlių, kaip gražiai užlankstyti „Gyoza“ virtinius, rasite panaršę Youtube kanale. Virtinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Aš juos dar pridengiau maistine plėvele, kad labai nedžiūtų, nes virtinius pirmą karta dariau laaaabai lėtai.
4. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Pridėkite į keptuvę virtinių tiek, kiek tilps, palikdami tarp jų mažus tarpus, ir kepkite, kol virtinių dugneliai gražiai apskrus (vartyti nereikia). Įpilkite į keptuvę 3 mm vandens ir uždengę dangčiu, troškinkite ant mažos kaitros 6 minutes arba tol kol matysite, kad virtiniai išvirė. Jei troškinant pritrūksite vandens, įpilkite šlakelį.
5. Prieš patiekiant pabarstykite virtinius svogūnų laškais ir pašlakstykite sezamų aliejumi. Galite juos valgyti mirkydami į sojos ar chilli sweet padažus.
Recepto šaltinis: knyga „Azijos virtuvė žingsnis po žingsnio“
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Iš viso 33,50 €
