Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gruodžio 11d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Ingredientai:

  • 1 jaučio liežuvis;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • gabalėlis saliero šaknies;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 petražolių šakelės;
  • po 5 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius;
  • 2 lauro lapai;
  • druskos.

„Salsa Verde“ padažui:

  • 60 g gražgarsčių lapelių;
  • 45 g petražolių lapelių;
  • 2,5 šaukšto kaparėlių;
  • 1 vidutinis pasmulkintas raugintas arba marinuotas agurkas;
  • 4 sūdytos ančiuvių filė;
  • 4-5 šaukštai smulkinto šalotinio svogūno;
  • 3 česnako skiltelės;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 9 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

bulvių ir ridikėlių salotoms:

  • 450 g mažų bulvyčių;
  • 1 lauro lapas;
  • druskos;;
  • 10 ridikėlių
  • šlakas alyvuogių aliejaus;
  • 6 šaukštai smulkintų petražolių lapelių;
  • 3 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 6 kietai virti ketvirčiais pjaustyti kiaušiniai.

Gaminimas:

1. Liežuvį nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip trūks liežuvyje druskos). Sumažinkite kaitrą iki mažiausios, sudėkite prieskonines daržoves, prieskonius ir virkite dar apie 2-3 valandas arba kol liežuvis bus minkštas. Tikrinkite įsmeigę smeigtuką į storiausią liežuvio dalį. Išvirus, išgriebkite, pakiškite po šalto vandens srove ir nulupkite. Dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje.

2. Padažui visus išvardintus ingredientus sudėkite į elektrinį smukintuva ir sutrinkite. Labai smulkiai nesmulkinkite, kad nesigautų piure, turi likti rupi struktūra.

3. Salotoms bulves išvirkite sūdytame vandenyje kartu su lauro lapu. Išvirusias gerai nugarinkite. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais (man patinka ridikėlių griežinėlius užpilti šaltu vandeniu ir šiek tiek palaikyti. Griežinėliai gražiai išsiriečia ir paskaidrėja). Sumaišykite šiltas bulvytes su ridikėliais, petražolėmis ir aliejumi pagardinkite actu ir aliejumi.

4. Liežuvį supjaustykite ir patiekite su padažu, bulvių salotomis ir kiaušiniais.

Tinklaraščio nuotr./Virtas jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis
Tinklaraščio nuotr./Virtas jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką