Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 12d. 14:00

„Bulvių košės“ receptas: jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas tartaras
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas tartaras

Tartarą vieni dievina, kitiems nesinori apie termiškai neapdorotą mėsą net galvoti. Šįkart pastaruosius palikime nuošalyje ir pasimokykime tartarą gaminti taip, kaip jį ruošia tinklaraštininkė Laura iš „Bulvių košės“.

Ingredientai:

  • 300 g jautienos nugarinės;
  • 40 g mėlynojo svogūno;
  • 40 g saliero stiebo;
  • 40 g alyvuogių aliejaus;
  • 15 g sūdytų ančiuvių;
  • 8 g petražolių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

taip pat reikės:

  • 1 valg. šaukšt. skrudintų kanapių sėklų;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • špinatų;
  • 2 rauginti agurkai;
  • citrinos sulčių;
  • svogūno laiškų.

Gaminimas:

1. Jautienos nugarinę supjaustykite kubeliais. Labai smulkiai supjaustykite svogūną, saliero stiebus ir ančiuvius. Petražoles susmulkinkite. Įpylę aliejaus viską sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Suformuokite tartarą. Padarę tartare šulinėlius apibarstykite kanapių sėklomis, patupdykite į vidurį kiaušinio trynius, pabarstykite juos druska. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

3. Aplink tartarą išdėliokite špinatų lapelius, raugintų agurkų giežinėlius, pašlakstykite citrinos sultimis.

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

23:56
01:17
01:11

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką