Dabar populiaru
TIESIOGIAI
Publikuota: 2019 birželio 25d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: kepta lašiša su balandų Hollandaise padažu

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Lengvas, elegantiškas ir įdomus patiekalas, ypač dėl originalaus padažo, kuris žuvį nepaprastai paskanina. Išbandykite šiltą vasaros vakarą – nesvarbu, darbo diena tai, savaitgalis, o gal net atostogos – tinka visoms progoms!

Ingredientai:

  • 2 lašišos filė kepsniai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

balandų Hollandaise padažui:

  • 30 g jaunų balandų lapelių (galite keisti dilgėlių lapeliais);
  • 110 g sviesto;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 0,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis baltųjų pipirų;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių.

garnyrui:

  • šparagų;
  • vyšninių pomidoriukų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • lydyto sviesto, kepimui.

Gaminimas:

1. Padažui balandų lapelius nuplikykite karštu vandeniu. Gerai nusausinkite ir atvėsinkite.

2. Sviestą ištirpinkite puodelyje. Tirpinkite kol pasirodys putos. Putas nugraibykite.

3. Į smulkintuvo (blenderio) indą sudėkite kiaušinių trynius, druską, pipirus, garstyčias, citrinos sultis ir susmulkinkite iki vientisos masės. Sudėkite nuplikytus balandų lapus ir vėl smulkinkite iki vientisos masės. Lėta srovele pilkite į balandų masę sviestą ir trinkite tol, kol supilsite visą ir masė taps glotni ir vientisa. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei prieš patiekimą padažą reikės pašildyti, šildykite vandens vonelėje visą laiką maišydami.

4. Lašišos kepsnius dėkite odele žemyn į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol odelė apskrus. Kepsnius apverskite ir kepkite priklausomai nuo to, kokį iškepimo laipsnį mėgstate: vidutiniškai keptą ar visiškai. Kepimo metu pagardinkite druska, baigiant kept – pipirais.

5. Garnyrui nuskuskite arba nulaužkite šparagų sumedėjusius galus. Šparagus apkepkite su lydytu sviestu, baigiant kepti sudėkite pomidoriukus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepta lašiša su balandų Hollandaise padažu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepta lašiša su balandų Hollandaise padažu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką