Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 6d. 12:30

„Bulvių košės“ receptas: keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate

Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos kiaulių uodegos
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos kiaulių uodegos

Aš iš tų žmonių, kurie mieliau prie kavos suvalgys sumuštinį su rugine duona ir šonine ar lašiniais nei saldaus pyrago gabalą. Šių keptų, riebių ir saldžiasūrių kiaulių uodegų su kava valgyti aišku nerekomenduoju, bet raugintos daržovės, alus ar rūgštesnis vynas čia puikiai derės.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulių uodegų;

marinatui:

  • 120 g sojos padažo;
  • 40 g medaus;
  • 1 laimo žievelė ir sultys;
  • 0,5 apelsino žievelė;
  • 2 apelsinų sultys;
  • 3 smulkintos česnako skiltelės;
  • 1 smulkintas čili pipiras;
  • 1,5 šaukštelio druskos.

Gaminimas:

1. Supilkite į puodelį apelsino, laimo sultis, sojos padažą. Sudėkite laimo ir apelsino žieveles, medų, druską, česnakus, čili pipirą. Pakaitinkite marinatą tiek, kad ištirptų medus. Atvėsinkite.

2. Užpilkite marinatu kiaulių uodegas. Marinatas uodegas turi apsemti. Laikykite kiaulių uodegas užpiltas marinatu šaldytuve per naktį.

3. Kitą dieną sudėkite kiaulių uodegas su visu marintu į kepimo formą. Kepimo formą sandariai uždenkite kepimo folija. Kepkite uodegas iki 150C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.

4. Patiekite keptas kiaulių uodegas su salotomis arba raugintomis daržovėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate
Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką