Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 10d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Voveraičių šiais metais miškuose nėra tiek, kiek grybų mėgėjai norėtų, tačiau rasti ar įsigyti vieną kitą saujelę pavyksta. Jei būsite tie laimingieji, pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Ingredientai (2-3 asm.):

polentai:

  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų;
  • 0,5 l vandens;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 kupinas valg. šaukšt. tarkuoto kietojo sūrio;
  • druskos.

voveraitėms:

  • 1,5 l voveraičių;
  • sviesto, kepimui (naudoju lydytą);
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės;
  • 6 svogūnų laiškai;
  • 1 valg. šaukšt. raudonėlių lapelių;
  • 1,5 valg. šaukšt. kietojo sūrio drožlių (lakštelių);

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 5 šalavijo lapai.

Gaminimas:

1. Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kukurūzų kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs (apie 10 minučių). Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite dar 10 minučių pabręsti.

2. Nuvalytas voveraites sudėkite į keptuvę su sviestu ir maišydami kepkite, kol nugaruos kepimo metu iš voveraičių išsiskyrusios sultys. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami kepkite, kol padažas sutirštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir raudonėlius.

3. Padažui pašildykite sviestą, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite, kol česnakas suminkštės, sudėkite smulkintus šalavijo lapelius ir išjunkite viryklės kaitrą.

4. Dėkite į lėkštes polentą, voveraites, palaistykite padažu, pabarstykite sūrio lakšteliais, papuoškite raudonėlių lapeliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką