Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 29, 20:00

„Bulvių košės“ receptas: keptų smidrų ir sardinių užkandis

Smidrų užkandis su sardinėmis – puikus pavasarinis receptas. Atrodo, tai lengvutis patiekalas dėl vos kelių ingredientų, bet riebios ir sočios sardinės užpildys jūsų pilvus.
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas užkandis
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas užkandis / Tinklaraščio, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Ingredientai:

  • smidrai;
  • sardinės (sardine galite keisti strimelėmis arba skumbre);
  • kukurūzų miltų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • kelios česnako skiltelės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • citrinos.

Gaminimas:

1. Sardines nuskuskite. Tai padaryti bus lengva, nes jos turi nedaug žvynų. Nupjaukite galvas. Įpjaukite pilvelius ir išimkite vidurius. Išplaukite vidų. Pirštu užkabinkite stuburo kaulą ir palengva ištraukite. Sardinės riebios kaip ir silkės, tad stuburas su šonkauliais lengvai išsitrauks. Nupjaustykite pilvo ir nugaros pelekus. Filė pasūdykite.

2. Apskuskite smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sardinių filė pavoliokite kukurūzų miltuose, nukratykite jų perteklių. Dėkite odele žemyn į aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus, apverskite ir pabaikite kepti. Apvertę kepkite labai trumpai, nes perkepusi žuvis taps sausa ir sprangi.

4. Smidrus taip pat sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite kelias minutes vartydami, kol šiek tiek apskrus. Smidrai turi likti traškūs. Kepimo metu pagardinkite druska, pipirais. Baigiant kept sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką. Jei įdėsite pradžioje, gali sudegti.

5. Smidrų ir sardinių užkandį prieš patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Jei su smidrais ir sardinėmis patieksite jogurtu arba citrinos žievele ir krapais gardintos bulvių košės, turėsite puikų ir sotų karštą patiekalą.

Tinklaraščio nuotr./Keptų smidrų ir sardinių užkandis
Tinklaraščio nuotr./Keptų smidrų ir sardinių užkandis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką