Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 10d. 18:00

„Bulvių košės“ receptas: kiauliena, kepta ruginėje duonos tešloje

Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraščio, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas

Apie šį mėsos kepimo būdą sužinojau iš Ievos Šidlaitės, sodybos „Slėnyje“ šeimininkės. Planavau kepti griliuje, bet virusai užpuolė, atsiprašiau orkaitės ir viskas baigėsi laimingai.

Ingredientai:

  • kiaulienos gabalas: sprandinės, mentės arba kumpio (maniškis gabalas svėrė 2 kg).

marinavimui:

  • 5 skiltelių česnako;
  • 3 rozmarino šakelių;
  • 0,5 šaukšto kmynų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • šlakelis aliejaus.

tešlai:

  • 1 stiklinės aktyvaus duonos raugo;
  • 1 kg ruginių miltų;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • vandens.

Gaminimas:

1. Marinatui česnako skilteles susmulkinkite, nuskabykite nuo rozmarino šakelių lapelius. Sumaišykite dubenėlyje česnakus, rozmarinų lapelius, kmynus, druską, pipirus su aliejumi. Įtrinkite marinato mase kiaulieną, apsukite mėsą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

2. Iš raugo, miltų, druskos ir vandens užminkykite kočiojamą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį, kad rūgteltų.

3. Kitą dieną tešlą perminkykite, jei reikia pridėkite miltų, padalinkite į dvi dalis ir kiek išeina iškočiokite. Dėkite vieną tešlos dalį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant jos uždėkite kiaulieną, ant kiaulienos uždėkite kitą tešlos pusę. Perkeliant ar kočiojant tešlą, ji gali suplyšti į gabalus – nieko tokio, sudėkite ją tolygiai gabalais ant mėsos ir užlyginkite, užglostykite vandeniu sudrėkintomis rankomis.

Tinklaraščio nuotr. /Suformuotas kepsnys
Tinklaraščio nuotr. /Suformuotas kepsnys

4. Kepiau iki 220 °C C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol plutelė gražiai apskrudo, tada sumažinau temperatūrą iki 150 °C C ir kepiau dar apie 1,5 valandos. Kepimo laikas priklausys nuo mėsos svorio ir storio, tad geriausia rekomenduoju turėti mėsos termometrą ir retkarčias vis pamatuot temperatūrą, kad neperkeptų. Kepsnys bus iškepęs, kai mėsos vidinė tempertūra bus 70-74 C. Iškepusią mėsą išimkite ir palikite 15 minučių ramiai pabūti.

Tinklaraščio nuotr. /Kiauliena, kepta ruginėje duonos tešloje
Tinklaraščio nuotr. /Kiauliena, kepta ruginėje duonos tešloje

5. Valgykite su grybų padažu ir raugintomis daržovėmis užsikąsdami aromatinga ir mėsos sulčių prisigėrusią duonos plutele.

Tinklaraščio nuotr. /Kiauliena, kepta ruginėje duonos tešloje
Tinklaraščio nuotr. /Kiauliena, kepta ruginėje duonos tešloje

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

04:17
01:26
02:04

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką