Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 4d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: kiaulienos subproduktų dešrelės su bulvių koše ir ridikėliais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Jei nutarsite gaminti šias dešreles, jokia paslaptis, šiek tiek darbo bus. Tačiau taip žymiai įdomiau ir skaniau, nei visąlaik pirkti jau paruoštas. Detalų receptą pristato tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura, nesibaidanti nei kai kam neįprastų subproduktų, nei ilgesnio gaminimo proceso. Imkite pavyzdį ir jūs!

Ingredientai:

  • Vienos kiaulės plaučiai, inkstai, liežuvis, širdis, trachėja;
  • 500 g riebios kiaulienos;
  • 2 svogūnai;
  • 1 morka;
  • gabaliukas saliero gumbo;
  • kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių;
  • keli lauro lapai;
  • druskos;
  • 5 skiltelės česnako;

dešroms:

  • 3 svogūnai;
  • taukų, kepimui;
  • 1 stiklinė skaldytų miežinių kruopų;
  • 1 stiklinė kiaulienos sultinio (kuriame virė kiaulės dalys);
  • 2 kiaušiniai;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių mairūno lapelių;
  • 2 pakeliai plonųjų kiaulės žarnų.

Gaminimas:

1. Kiaulės plaučius užmerkite į šaltą vandenį ir mirkykite kelias valandas keisdami vandenį. Inkstus padalinkite išilgai į ketvirtukus ir taip pat užmerkite į šaltą vandenį bei mirkykite kelias valandas keisdami vandenį. Širdį, trachėją, liežuvį gerai nuplaukite.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulės subproduktai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulės subproduktai

2. Sudėkite visus subproduktus ir mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, virkite, kol užvirs. Kai užvirs, vandenį nupilkite, subproduktus ir mėsą nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite, kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki mažiausios, kad vanduo vos judėtų, sudėkite svogūnus, morką, salierą, pipirų grūdelius, lauro lapus ir virkite uždengtame puode nuo užvirimo 2 valandas.

3. Išvirusią mėsą ir subproduktus palikite atvėsti sultinyje. Liežuvį ištraukite ir nulupkite, kol jis dar karštas ir dėkite atgal į puodą atvėsti.

4. Kai sultinys pravės, ištraukite subroduktus, mėsą ir sumalkite mėsmale per smulkų sietelį. Sultinį perkoškite ir garinkite ant stiprios kaitros kol liks maždaug 4 stiklinės. Vieną stiklinę panaudosite dešrų masei (miežinėms kruopoms), o kas liks, nugarinkite iki sirupo konsistencijos, tai bus puikus padažas dešroms. Nugarintą sultinį pasūdykite. Jei norėsite dešras gaminti kitą dieną, visą masę prieš dedant į šaldytuvą būtinai pasūdykite.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepamos dešrelės
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kepamos dešrelės

5. O dabar galime gaminti dešras. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su taukais. Miežines kruopas užpilkite sultiniu ir brinkinkite 2 valandas.

6. Į maltą dešrų masę sudėkite kepintus svogūnus, kruopas su visu sultiniu, grietinėlę, kiaušinius, mairūnus, pagardinkite druska, pipirais ir labai gerai išminkykite.

7. Kiaulių žarnas prieš naudojant pamirkykite šaltame vandenyje 2 valandas ir perplaukite. Prikimškite žarnas dešrų mase. Kemšant palikite daug vietos, nes kepant dešros labai plėsis. Aš kiekvienos dešros galiukuose padariau iš žarnų mazgelius, kad masė nepabėgtų nuo plėtimosi.

8. Kepkite dešras dažnai vartydami ant vidutinės kaitros. Kepimo metu dešras reikės pabadyti, kad išeitų iš jų susikaupęs karštas oras, antraip jos gali plyšti. Baigiant kept, supilkite ant dešrų nugarintą kiaulienos sultinį ir kepkite, kol sultinys gražiai padengs dešras.

9. Dešras patiekiau su bulvių koše, pagardinta petražolėmis, ir keptais ridikėliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulienos subproduktų dešrelės su bulvių koše ir ridikėliais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulienos subproduktų dešrelės su bulvių koše ir ridikėliais

Šis receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką