Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 3d. 12:00

„Bulvių košės“ receptas: kiaulių ausys su žirniais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!

Ingredientai:

  • 2 ausys (kiaulės);
  • po gabaliuką prieskoninių daržovių (tinka morka, svogūnas, saliero šaknis, poras, pastarnokas);
  • prieskoninių žolelių (tinka petražolės, čiobreliai, dašis ir pan.);
  • kelios skiltelės česnako (galite net nelupti, užteks padalinti per pusę);
  • druskos;
  • keli lauro lapai;
  • po kelis grūdelius kvapniųjų ir karčiųjų pipirų;
  • šlakelio baltojo vyno acto.

glazūrai:

  • 1 šaukštelis medaus;
  • 1 šaukštas Vusterio (Vorčesterio) padažo.

žirniams:

  • 1 stiklinė žirnių;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • pluoštelio svogūnų laiškų;
  • šlakelis balzamiko acto;
  • šlakelis sojos padažo;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kiaulės ausis gerai nuplaukite. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus, vandenį nupilkite, ausis nuplaukite. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, sudėkite prieskonines daržoves, lauro lapus, pipirus, druską, įpilkite šlakelį vyno acto ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonines žoleles. Ausis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Sultinys turi būti pakankamai sūrus.

2. Medų sumaišykite su Vusterio padažu.

3. Atvėsusias ausis išgriebkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Aptepkite glazūra. Kepkite ausis iki 180° C įkaitintoje orkaitėje vis pavartant ir patepant glazūra, kol taps gražios rusvos spalvos.

4. Žirnius perplaukite ir užmerkite kelioms valandoms, nes greičiau išvirs. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

5. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, baigiant kept įpilkite balzamiko acto, sojos, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite maišant apie minutę. Svogūnų masę sudėkite į išvirusius žirnius, paskaninkite maltais pipirais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulių ausys su žirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kiaulių ausys su žirniais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Kviečiame anties

Video

01:30
01:16
01:39

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką