Ingredientai:
- 2 ausys (kiaulės);
- po gabaliuką prieskoninių daržovių (tinka morka, svogūnas, saliero šaknis, poras, pastarnokas);
- prieskoninių žolelių (tinka petražolės, čiobreliai, dašis ir pan.);
- kelios skiltelės česnako (galite net nelupti, užteks padalinti per pusę);
- druskos;
- keli lauro lapai;
- po kelis grūdelius kvapniųjų ir karčiųjų pipirų;
- šlakelio baltojo vyno acto.
glazūrai:
- 1 šaukštelis medaus;
- 1 šaukštas Vusterio (Vorčesterio) padažo.
žirniams:
- 1 stiklinė žirnių;
- 1 nedidelis svogūnas;
- pluoštelio svogūnų laiškų;
- šlakelis balzamiko acto;
- šlakelis sojos padažo;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kiaulės ausis gerai nuplaukite. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus, vandenį nupilkite, ausis nuplaukite. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, sudėkite prieskonines daržoves, lauro lapus, pipirus, druską, įpilkite šlakelį vyno acto ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonines žoleles. Ausis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Sultinys turi būti pakankamai sūrus.
2. Medų sumaišykite su Vusterio padažu.
3. Atvėsusias ausis išgriebkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Aptepkite glazūra. Kepkite ausis iki 180° C įkaitintoje orkaitėje vis pavartant ir patepant glazūra, kol taps gražios rusvos spalvos.
4. Žirnius perplaukite ir užmerkite kelioms valandoms, nes greičiau išvirs. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
5. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, baigiant kept įpilkite balzamiko acto, sojos, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite maišant apie minutę. Svogūnų masę sudėkite į išvirusius žirnius, paskaninkite maltais pipirais.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!
Iš viso 33,50 €