Ingredientai:
- 6–8 kiaulių uodegos;
- 1 šaukštelis keturių prieskonių mišinio („Quatre epices“);
- druskos;
- 1 triušis;
- 2 morkos;
- 2 saliero stiebai;
- 1 poras;
- 2 svogūnai;
- 4 skiltelės česnako;
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių;
- 6 čiobrelio šakelės (arba žiupsnis džiovinto);
- 2 lauro lapai;
- 750 ml sauso sidro;
- 3 šaukštai kvietinių miltų;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų;
- riebalų kepimui (tinka kiaulių, ančių, žąsų riebalai).
Gaminimas:
1. Kiaulių uodegas įtrinkite prieskonių mišiniu, druska (nepagailėkite) ir palikite parą marinuotis šaldytuve.
2. Sudėkite į puodą (geriausia ketaus) ar gilią kepimo formą su dangčiu (puikiai tiks stiklinė arba keramikinė) nuplautas nuo prieskonių kiaulių uodegas. Stambiai supjaustykite ir į puodą dėkite morką, saliero stiebą, žaliuosius poro lapus (baltąją dalį atidėkite). Taip pat dėkite dvi česnako skilteles, pipirų grūdelius, 3 čiobrelių šakeles, lauro lapus. Vėliau supilkite sidrą. Uždenkite uodegas kepimo popieriumi, iškirptu pagal puodo ar formos dydį. Paskui, uždengę dangčiu, uodegas dėkite į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 1,5 valandos.
3. Patroškintas uodegas ištraukite iš puodo ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad nusausėtų. Skystį, kuriame virė uodegos, perkoškite ir atidėkite. Prieš naudojant vėl, nugraibykite ant paviršiaus išplaukusius riebalus.
4. Triušio skerdieną supjaustykite gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su riebalais. Atidėkite. Pagardinkite druska, pipirais.
5. Į keptuvę, kurioje kepė triušiena, sudėkite lazdelėmis pjaustytas morkas, šiaudeliais pjaustytus svogūnus. Įdėkite, jei trūksta, riebalų. Kepkite maišydami, kol svogūnas suminkštės. Piršto storumo griežinėliais pjaustykite poro baltąją dalį, saliero stiebą, likusias smulkintas česnako skilteles ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Daržoves išimkite. Atidėkite.
6. Į tą pačią keptuvę sudėkite patroškintas kiaulių uodegos. Jei reikia, įdėkite riebalų. Kepkite vartydami, kol pradės pokšėti.
7. Sudėkite į puodą ar formą, kurioje troškinote uodegas, apkeptus triušienos gabaliukus, apkeptas kiaulių uodegas, daržoves, likusias čiobrelio šakeles. Supilkite skystį, kuriame troškinosi kiaulių uodegos. Uždenkite puodą ar formą su kepimo popieriumi iškirptu pagal puodo ar formos dydį. Uždengę dangčiu, patiekalą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C laipsnių temperatūros, ir kepkite dar 1,5 valandos.
8. Po 1,5 valandos puodą ištraukite, atsargiai nukoškite skystį į kitą puodą ar keptuvę. Garinkite ant maksimalios kaitros, kol liks trečdalis skysčio. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Supilkite nugarintą skystį atgal ant troškinio ir patiekite.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimchi. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Iš viso 33,50 €
