Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 21d. 16:00

„Bulvių košės“ receptas: kiaušinių plaktienė su spirgučiais ir bobausiais

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta kiaušinienė su bobausiais
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta kiaušinienė su bobausiais

„Sveiki grybautojai! Pirmas bobausių patiekalas šiais, 2021-aisiais, metais“, – sveikinasi profesionali kulinarė Laura, tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė. Ir iš tiesų, šviežių grybų sezonas prasideda ne vėlyvą vasarą, o jau pavasarį! Tiesa, kadangi pirmieji Lauros surinkti bobausiai buvo dar labai mažučiai, jų užteko tik kiaušinienei! Jei prisirinksite šių grybukų, išbandykite ir jūs.

Ingredientai:

  • šoninės gabaliukas;
  • 1 sauja 3 kartus nuvirtų bobausių;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • svogūnų laiškų;
  • 2 ruginės duonos riekelės;
  • aliejaus ir sviesto (kepimui);
  • 1 skiltelė česnako;
  • 23 rauginti agurkai.

Gaminimas:

1. Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU: patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.

2. Duonos riekeles apkepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkeptas įtrinkite česnaku.

Tinklaraštininkės nuotr. /Šoninė ir bobausiai keptuvėje
Tinklaraštininkės nuotr. /Šoninė ir bobausiai keptuvėje

3. Šoninę supjaustykite ir paspirginkite keptuvėje, sudėkite virtus bobausius, kepkite maišydami apie dvi minutes, supilkite paplaktus kiaušinius, kepkite ant vidutinės kaitros maišydami mentele apie minutę. Sudėkite grietinę ir kepkite maišydami, kol sutrauks kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais, svogūnų laiškais.

4. Patiekite su skrudinta duona ir raugintais agurkais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kiaušinienė su bobausiais
Tinklaraštininkės nuotr. /Kiaušinienė su bobausiais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Talentingi vaikai

Video

37:22
00:53
19:37

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką