Ingredientai:
- 1 kg agurkų;
- 3 valg. šaukštų. druskos;
- 0,5 plonai pjaustytos citrinos.
marinatui:
- 2 stiklinės vandens;
- 1 stiklinė cukraus;
- 3/4 stiklinės ryžių acto (arba obuolių sidro acto);
- 2 valg. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. marinavimui tinkančių prieskonių (naudojau krapų sėklas, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius ir kelis gvazdikėlius);
- 10 g plonais griežinėliais pjaustyto imbiero;
- 5 g plonais griežinėliais pjaustyto česnako.
Gaminimas:
1. Agurkėlius nuplaukite, nupjaukite galiukus iš abiejų pusių. Sumaišykite su 3 šaukštais druskos ir palikite pastovėti 30 minučių. Bestovint retkarčiais pamaišykite.
2. Po 30 minučių agurkus išimkite, nuvalykite likusią druską. Aš agurkus tiesiog nuskalavau nuo stovėjimo susidariusiame skystyje. Agurkų nuplauti nereikia.
3. Agurkus sudėkite į sterilius stiklainius. Stiklainio šonuose sudėkite citrinos skilteles.
4. Marinatui skirtus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Kol užvirs, retkarčiais pamaišykite. Pavirkite marinatą kelias minutes ir karštą užpilkite ant agurkų. Užsukite stiklainius steriliais dangteliais. Ragauti galima jau po 3 dienų.
Pastaba: Recepto autorė pataria laikyti agurkus šaldytuve. Bet su tiek acto ir cukraus, manau, jie puikiai stovės ir vėsesniame rūsyje. Skaniausia valgyti atvėsintus šaldytuve.
Receptas iš puikaus korėjietiškų receptų tinklalapio
Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!
Iš viso 33,50 €