Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 9d. 10:00

„Bulvių košės“ receptas: miežinių kruopų šilkinė košė

Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminta šilkinė košė
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminta šilkinė košė

Šilkinė košė – vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų, kurį geriausia ruošti krosnyje. Žinoma, šiuolaikiniuose namuose jos ne tokios dažnos, tad teks pasikliauti orkaite. Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės miežinių kruopų;
  • 4 stiklinės vandens;
  • druskos;
  • 2 stiklinės pieno;
  • 4 vidutinio dydžio bulvės.

padažui:

  • rūkytų lašinių (spirgučiams);
  • svogūno.

Gaminimas:

1. Kruopas perplaukite tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite druskos ir virkite, kol beveik išvirs. Nevirkite, kol kruopos visiškai suminkštės, turi likti šiek tiek kietokos.

2. Supilkite į kruopas pieną, gerai išmaišykite. Supilkite smulkiausia tarka (kaip bulviniams blynams ar cepelinams) tarkuotas bulves. Vėl gerai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos.

3. Puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą elektrinę arba pečiaus orkaitę. Šutinkite 1-1,5 val., kol bulvių tarkis suminkštės.

4. Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Kai suspirgės, sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis suminkštės.

5. Patiekite šilkinę košę su spirgučių padažu.

Šilkinę košę taip pat galima virti iš perlinių kruopų. Labai įdomu, jog Nijolė Marcinkevičienė knygoje „Metai už stalo“ aprašo šilkinę košę, virtą iš kvietinių miltų.

Tinklaraštininkės nuotr. /Miežinių kruopų šilkinė košė
Tinklaraštininkės nuotr. /Miežinių kruopų šilkinė košė

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimchi. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

00:50
01:15
17:19

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką